لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

چرا باید فریمورک Asp.Net Core را انتخاب کنیم؟

بررسی Asp.Net Core  یا ASP.net MVC و مقایسه آن با ورژن های قبلی

هدف از تهیه این مقاله معرفی کاملی از فریمورک ASP.Net Core و بررسی ویژگی های آن و مقایسه با ورژن های قبلی شرکت مایکروسافت در دات نت می باشد که با پرداختن به جزئیات این فریمورک جدید و جذاب حتما علاقه مند به شروع برنامه نویسی در این محیط خواهید شد.

ابتدا نیاز هست تا مفهوم چندین واژه را در خصوص برنامه نویسی با فریمورک ASP.Net بدانیم :

ASP برگرفته از Active Server Pages  (صفحات فعال سرور) میباشد که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده Asp یک ابزار قدرتمند برای ساخت صفحات وب پویا و تعاملی است، یک فایل asp میتواند شامل متن، برچسبهای html و اسکریپت ها باشد.

ولی مدت زیادی می باشد که ASP منسوخ شده و جای خود را به ASP.NET داده و پیشرفت قابل ذکری در این خصوص کرده است 

ASP.NET تنها یک زبان برنامه نویسی ساده نیست بلکه یک پلتفرم و تکنولوژی جدیدی از برنامه نویسی می باشد که با استفاده از دات نت کدنویسی میشود. تمامی زبان های برنامه نویسی که پسوندشان به دات نت ختم میشود را میتوان در فریمورک ASP.NET استفاده کرد. برای مثال زبان #C یک زبان محبوب و پر استفاده در ASP.NET می باشد که میتوان گفت تمامی کدهای سمت سرور در پروژه ASP.NET با زبان سی شارپ نوشته میشوند.

بعد از گذشت مدتی و با بروز مشکلاتی در محیط ASP.NET جهت طراحی Web Forms مانند کنارهم بودن تمامی کدها ، شرکت مایکروسافت تصمیمات جدیدی را اتخاذ کرد و محصول جدیدی با دارا بودن تکنولوژی معماری سه لایه ارائه داد.

 ASP .NET MVC با حذف کردن انعطاف پذیری Web Formها و ساده سازی آن عملکرد بسیار مناسبی ایجاد می کند. این روش که با پیاده سازی الگوی Model-View-Controller که طی سالهای متمادی یکی از بهترین روش های پیاده سازی UI بوده است ، امکان توسعه نرم افزارهای تحت وب با ساختار کاملا مستقل از هم را فراهم می نماید. الگوی MVC نرم افزار را به سه بخش Model، View و Controller تقسیم می نماید.

در این معماری View مسئولیت ارائه ساختار نمایشی نرم افزار را به عهده دارد و با استفاده از ساختارهای HTML و اطلاعات پاس شده از طریق Controller به ارائه صفحات نمایش اقدام می نماید و Model به پیاده سازی منطق نگهداری داده های سیستم می پردازد و مسئولیت نگهداری اطلاعات را به عهده دارد و نهایتا Controller ها هم وظیفه کنترل کردن درخواست ها و تعامل های کاربران را به عهده دارند. تمامی درخواست هایی که از Client به سرور منتقل می شوند توسط Controller بررسی و با کنترل نسبت به استفاده از Model مربوطه و نمایش View مرتبط تصمیم گیری می نماید.

مجزا سازی بخش های مختلف نرم افزار ،کنترل کامل بر روی خروجی های تولید شده HTML، امکان توسعه نرم افزار به صورت TTD ،مدیریت بهینه URL ها،امکان یکپارچه سازی مناسب با فریم ورک های جاوا اسکریپت،امکان استفاده از View Engine ها مختلف ، عدم وجود View State و Post Back،استفاده از استانداردهای وب،قابلیت توسعه پذیری بالا،ایده آل برای سیستم های Web 2.0 تمامی اینها دلایلی بودند که محصول جدید شرکت مایکروسافت محبوبیت خاصی بین توسعه دهندگان برنامه های تحت وب پیدا کرد و اکثر برنامه نویسان از این تکنولوژی استفاده کردند.

ولی بوجود آمدن مشکلات جدیدی در این نرم افزار موجب شد تا کمی محبوبیت این پلتفرم خدشه دار شود مشکلاتی همچون :

1) پروژهای asp mvc فقط روی ویندوز و IIS قابل اجرا هستند و به هیچ وجه روی سرورهای موجود دیگر Run نمی شوند.برای مثال هاست لینوکس که قیمت کمتری نسبت به هاست ویندوز دارد قابلیت اجرای asp mvc را ندارد.

2) دومین و مهم ترین نکته ای که وجود دارد و انتقاد زیادی در این خصوص از شرکت مایکروسافت صورت گرفت بحث open source نبودن asp mvc می باشد که موجب شد تا مایکروسافت محصول جدیدی را ارائه کند

3) یکی از مشکلات موجود و مهم سرعت برنامه ی asp mvc بود که با انتقادی از سمت کاربران مواجه شد که خواستار تسریع در انجام فرایند های تحت وب بودند

با وجود مشکلات مطرح شده شرکت مایکروسافت تصمیم به طراحی و ارائه پلتفرم جذاب و پرکاربرد ASP.Net Core بعد از آخرین ورژن ASP MVC که MVC 5 بود گرفت.

ASP.Net Core یک فریمورک چندسکویی (Cross Platform) ، متن باز (Open Source) ، بس یارسریع ،ماژولار و قابل ترکیب با سایر فریم ورک ها جهت ایجاد نرم افزارهای تحت وب می باشد

بررسی ویژگی های asp core

بررسی Open source بودن ASP Core : شرکت مایکروسافت برای پاسخ به انتقاداتی که در این زمینه صورت گرفته بود تصمیم به Open source کردن این پلتفرم کرد و در حال حاضر فریمورک ASP.NET Core به صورت Open Source در GitHub موجود است و شما می توانید ناظر بر پیشرفت های این فریمورک باشید و روند توسعه اش را دنبال کنید و همین طور می توانید کدهایی که داخل GitHub قرار داده شده رو تحلیل و بررسی کنید و درصورت نیاز این کدها را سفارشی سازی کنید. پس Open Source بودن یکی از مزیت های مهم ASP.NET Core نسبت به ASP.NET MVC هست و این قابلیت باعث می شود که ASP.NET Core سرعت رشدش چندین برابر ASP.NET MVC باشد چرا که برنامه نویسان زیادی از سراسر دنیا می توانند به توسعه این فریمورک کمک کنند.

بررسی قابلیت Cross Platform در ASP Core : خاصیت Cross Platform یا همان چندسکویی یک بحث بسیار مهم و تاثیرگذاری در فریمورک ASP Core می باشد با وجود این خاصیت توسعه دهندگان این فریمورک قادر خواهند بود پروژه خود را در سرورهای لینوکس یا مک نیز اجرا کنند و مشکل اجرا فقط روی IIS و ویندوز حل شده و یک ویژگی مهمی در این محصول بوجود آورده است.

تسریع در فرآیندهای ASP Core : یک فریمورک سریع  با Performance عالی یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت ASP Core محسوب میشود زیرا بحث سرعت در دید مهندسان سئو یک مسئله ی بسیار مهمی می باشد و این فریمورک تمام ویژگی های یک چارچوب سریع و سبک را دارا می باشد.

امنیت فوق العاده ASP Core : انتظار امنیت داده خیلی ساده است، داده ها باید بین انتقال سرور و برگشت از آن ایمن باشد حتی اگر یک کاربر نا مطمئن آن را فراخوانی کند. بنابراین بعد از رفت و برگشت به سرور، سرور باید تضمین کند که داده دست نخورده است. به طور خلاصه ما به انتقال داده معتبر نیاز داریم.ASP core در این خصوص عملکرد قابل ارائه ای از خود نشان داده و با تکنیک هایی مثل Authorize , بحث Identity و Data Protection API محیطی امن برای نرم افزارهای تحت وب فراهم کرده است.

بنابراین میتوان نتیجه گرفت Migration یا مهاجرت از MVC 6 به ASP core میتواند تصمیم خوبی باشد و نکته ی مهمی که وجود د ارد توسعه دهندگان برنامه های تحت وب همیشه دنبال فریمورک های جدید و با امکانات بیشتری هستند و این اشتیاق موجب میشود تا شرکت های ارائه دهنده با چالش های جدیدی روبرو شوند و این بحث علت پیشرفت روز افزون در بحث Programming می باشد.

آموزش ویدیویی مقدماتی تا حرفه ای Asp.Net Core3 در قالب پروژه رزرو هتل و تور

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم