لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

همه چیز در مورد برنامه نویسی تحت وب

در این مقاله سعی داریم به صورت کامل  به برنامه نویسی در بستر وب بپردازیم و به سوالات مختلفی که پیرامون این موضوع مطرح میشود پاسخی کامل بدهیم.

برنامه نویسی تحت وب و تفاوت آن با برنامه نویسی تحت ویندور:

به صورت کلی میتوان گفت برنامه نویسی به دو دسته کلی تقسیم میشود 

1.برنامه نویسی در بستر ویندوز یا به صورت آفلاین :

 برنامه نویسانی که این گزینه را انتخاب میکنند توانایی طراحی و پیاده سازی برنامه های کاربردی و نرم افزارهای مدیریتی تحت دسکتاپ یا همان ویندوز را دارند ،  که به نرم افزارهایی مثل مدیریت رستوران ، حسابداری ، مدیریت آزانس و…. میتوان اشاره کرد. در این بخش نرم افزارهایی که تولید میشوند را میتوان در بستر شبکه داخلی یا Local Network راه اندازی کرد که برای مثال نرم افزارهای اتوماسیون اداری جهت مدیریت بخش های مختلف یک اداره یا سازمان دولتی در این بستر پیاده سازی میشوند.

زبان های برنامه نویسی رایج برای طراحی اپلیکیشن های تحت ویندوز:

 مهم ترین و محبوب ترین زبان موجود جهت طراحی و پیاده سازی برنامه های تحت ویندوز زبان سی شارپ می باشد که در سال های اخیر جزء 5 زبان برتر دنیا از نظر 5 میلیون برنامه نویس فعال انتخاب میشود.

زبان سی شارپ یک زبان High Level (سطح بالا) می باشد که در سال 2000 توسط ابر شرکت مایکروسافت رونمایی شد که دارای وسعت گسترده ای از کتابخانه جهت انجام وظایف مختلف را شامل میشود.

از دیگر ویژگی های مهم زبان سی شارپ میتوان به Functional بودن یا به اصطلاح تابع گرایی و همچنین قابلیت پشتیبانی از مبحث بسیار مهم شی گرایی اشاره کرد که به صورت بسیار حرفه ای میتوان توسط این زبان تکنولوژی مورد نظر را پیاده سازی کرد.

از دیگر  زبان های موجود جهت پیاده سازی نرم افزارهای تحت ویندوز به زبان جاوا میتوان اشاره کرد که یک زبان شیگرا می باشد. زبان جاوا برگرفته از حرف اول چند کلمه انگلیسی Just Another Vague Acronym می باشد و ویژگی بخصوص آن قابلیت اجرا روی هر نوع سیستم عاملی می باشد

2.برنامه نویسی تحت وب و ساخت Web Application

در حالت کلی برنامه نویسی به نوشتن کدهایی دارای مفهوم و ازپیش تعیین شده در یک چهارچوب و قواعد خاص در کنارهم گفته میشود که نهایتا به یک سورس کد جامع تبدیل شده و قابلیت اجرای عملیات مورد نظر ما را دارند. که اگر همین سورس کدهای جامع روی یک سرور آنلاین در حالت اجرا باشند خروجی آن یک برنامه تحت وب یا همان Web Application خواهد شد.

برنامه نویسی تحت وب یا همان ساخت web app به دو بخش اصلی و اساسی تقسیم بندی میشود:

1) برنامه نویسی back-end یا به اصطلاح سمت سرور : این بخش مهم ترین و اصلی ترین یا اصطلاحا قلب پروژه های تحت وب می باشد که از دید کاربر پنهان و فقط برنامه نویسان به این بخش دسترسی دارند که شامل کدهای اصلی نرم افزار تحت وب ، دستورات اتصال به پایگاه داده ، مدیریت اتصال به بخش های ظاهری و تمامی Action های مربوط به پروژه را می شود 

2) برنامه نویسی front end یا به اصطلاح سمت کاربر : در این قسمت برنامه نویسی ظاهر سایت و طراحی قالب اصلی و کارهای گرافیکی انجام میشود و برنامه نویس با استفاده از ابزارها و زبان های موجود مانند javascript , json , jquery, ajax , html , css این بخش مهم از نرم افزار را مدیریت کرده و به توسعه می پردازد

بررسی زبان های موجود سمت سرور : 

همانطور که در توضیحات ارائه شد این بخش مهم ترین قسمت پروژه می باشد بنابراین در انتخاب زبان باید دقت و ظرافت زیادی به خرج داد

در این مقاله دو زبان برنامه نویسی سمت سرور مهم و کاربردی را معرفی خواهیم کرد.

1) زبان برنامه نویسی Asp.Net :

ASP مخفف Active Server Page می باشد که با اضافه شدن دات نت به این تکنولوژی این اجازه را به برنامه نویسان میدهد تا با استفاده از زبان #C به توسعه و پیاده سازی نرم افزارهای تحت وب بپردازند. بنابراین برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس Asp.net حتما باید به زبان سی شارپ و برنامه نویسی در محیط دات نت نسلط کامل داشته باشید

2) زبان برنامه نویسی PHP :

 این زبان برای اولین بار توسط شخصی به نام Rasmus Lerdorf در سال 1994 جهت مدیریت اطلاعات و روزمه های آنلاین خود طراحی و نوشته شد و به این علت برگرفته از Personal home page می باشد سپس در سال 1995 دو برنامه نویس به نام های Zeev Suraski و Andi Gutmans  شروع به توسعه این زبان پرداختند وبا تغییر هسته ی این زبان آنرا به PHP: HyperText Preprocessor  تبدیل کردند.

 

بررسی بیشتر پلتفرم ASP.NET :

اکثر شرکت های و سازمان های بزرگ برای نرم افزارهای تحت وب خود از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند. ویژگی های مهم  این پلتفرم عبارت اند از :

1) سرعت بالای این زبان : سرعت asp.net قابل مقایسه با سایر زبان ها و تکنولوژی‌ها نیست و به مقدار قابل توجهی مخصوصاً در زمانی که مقدار داده ها افزایش می یابد بسیار سریع تر است.

2) امنیت بالای ASP : این زبان کنترل بیشتری بر روی تنظیم امنیت در سطوح مختلف را دارا می باشد. و  یکی از مهم ترین ویژگی های این زبان می باشد.

 

بررسی امنیت در ASP :

Authentication 

عبارت است از روند اعتباردهی هویت یک کاربر به پذیرفتن یا رد کردن یک درخواست، یعنی دریافت گواهی نامه ها (برای مثال نام کاربر و کلمه عبور) از کاربران و اعتبار دهی آن. بعد از اینکه هویت بررسی شد و معتبر تشخیص داده شد، کاربر بصورت قانونی مطرح می شود و درخواست های دسترسی به منابع انجام می شود. بصورت ایده آل درخواست های آتی همان کاربر تا هنگام خروج از سیستم مرتبط با روند Authentication نیست.

Authorization

عبارت است از روند تضمین نمودن اینکه کاربران با هویت های معتبر مجاز به دسترسی به منابع مشخصی هستند.

Impersonation

 این روند یک برنامه کاربردی را قادر می سازد تا به نوبت هویت کاربر و درخواستهای بعدی او را برای سایر منابع تضمین کند. دسترسی به منابع متناسب با هویت کاربری که جایگزین شده است (Impersonated) تایید یا رد می گردد. به عبارت دیگر    Impersonation  یک پروسه سرویس دهنده (Server Process) را قادر می سازد تا با استفاده از امنیت گواهی نامه سرویس گیرنده ها (Client) اجرا شود.

 

معرفی محیط توسعه ASP.Net :

نرم افزار ویژال استادیو یکی از قدرتمند ترین و میتوان گفت بهترین محیط برای توسعه برنامه های تحت وب می باشد. یک محیط بسیار یکپارچه که حدود 36 زبان برنامه نویسی مختلف را پشتیبانی میکند.

این محیط توسط شرکت مایکروسافت ساخته شده و علاوه بر توسعه برنامه های تحت وب ، برای توسعه برنامه های تحت ویندرو ، وب سایت ها، سرویس های وب و اپلیکیشن های موبایل استفاده می شود.که در سه نسخه Community , Professional , Enterprise ارائه میشود

بررسی تکنولوژی MVC :

تکنواوزی MVC مخفف Model Views Controllers  می باشد . تکنولوژی جدیدی در ASP.net برای بهبود امر پیاده سازی برنامه های تحت وب می باشد. که هر کدام از این بخش ها مستقل هستند و وظایف خاصی را برعهده دارند و در انتها کار به هم وصل می شوند.

Model :  این لایه مسئول ارتباط با Database یا همان پایگاه داده می باشد اگر برنامه نویسی قصد انجام هرعملیاتی در ارتباط با مدیریت داده ها را داشته باشد باید در مرحله اول داده ها را به این لایه بفرستد.

View : این بخش مسئول ساخت رابط کاربری یا همان User Interface می باشد و ظاهر سایت در این بخش ساخته میشود.

Controller : قلب پروژه های تحت وب این لایه می باشدو برنامه نویسان تمام Action ها و عملیات مدیریت نرم افزار را دراین بخش کدنویسی میکنند و ضمنا امنیت سایت نیز در این قسمت کنترل میشود.

 

با توضیحات ارائه داده شده شما میتوانید از همین لحظه شروع به یادگیری برنامه نویسی تحت وب کنید و با پیشرفت در این زمینه به درآمد مطلوب برسید و به یکی از حرفه ای ها در این تکنولوژی جذاب تبدیل شوید.

 

 

 

 

 

 

 

 

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم