فضای مجازی برای استارتاپ ها
- 1399/10/7
- 628
- دیجیتال مارکتینگ
۵ بُعد بازاریابی در فضای مجازی برای استارتاپ ها
بدون شک فضای مجازی یکی از مهمترین عناصر موفقیت کسب و کارها و استارتاپ ها می باشد اما این به این معنی نیست که هر کسی هر پستی در فضای مجازی بگذارد باعث موفقیتش می شود برای مثال یک عکس بسیار معمولی از محصول بگیرید و آن را در اینستاگرام آپلود کنید و انتظار داشته باشید فروشتان ۱۰ برابر شود. در حقیقت فضای مجازی میتواند خیلی پیچیده تر از چیزی باشد که فکر می کنید.خیلییییی...!
در این مقاله می خواهیم نگاه عمیقی به ۵ بُعد بازاریابی در فضای مجازی بیاندازیم که میتواند کسب و کار شما را ارتقا بدهد.
۱. سنجش هدفمند مخاطبتان
۲. در نظر گرفتن رقبا
۳. استمرار و فعالیت روزانه
۴. خلاقیت در تولید محتوا
۵. دیده شدن (ریچ) تا حد ممکن
بی مقدمه بریم سر اصل مطلب...
۱. شناخت مخاطب در فضای مجازی
کسب و کارهایی که سریع رشد می کنند در هدف گیری مخاطب بسیار موفق اند. آن ها سراغ هر کسی نمی روند بلکه فقط مخاطب کسب و کارشان را پیدا می کنند و پروسه بازاریابی را روی آنها شروع می کنند. مثلا اگر خدمات کنکور میدهید سراغ گیمرها نروید!!!!
قبل از اینکه کسب و کار را استارت بزنید نیاز است که مخاطب خود را مطالعه کنید. شناخت مخاطب تان لزوماً کار ساده ای نیست اما اگر این سه سوال را از خود بپرسید میتوانید مخاطب خود را بهتر بشناسید...
. آنها بیشتر زمان خود را در کدام یک از فضای مجازی میگذرانند؟
. مخاطبین در کجا زندگی می کند و آنجا چه ویژگی هایی دارد؟
. مشکلات آنها دقیقا چیست و من چگونه می توانم آن را حل کنم؟
پاسخ دادن به سوالات بالا ممکن است زمانبر باشد اما باید بگویم، هرچه پاسخ دادن به سوالات بالا زمان بیشتری از شما بگیرد بهتر است. اگر میخواهید قدم را فراتر بگذارید به شما پیشنهاد می دهم که جزئیات بسیار زیادی را تا جای ممکن در جواب های خود بگنجانید. ممکن است مخاطب شما کمتر در اینستاگرام باشد و فعالیتش بیشتر در تلگرام باشد. برای همین پیشنهاد می دهم که تمرکز بیشتری به روی تلگرام بگذارید. البته این فقط یک مثال است!
۲. رقبا چه کار می کنند؟
بعضی از صاحبان کسب و کار از رقبای خود متنفرند اما خیلی طبیعی است که در هر کسب و کاری رقابت وجود داشته باشد. در واقع این یک واقعیت خوب است اگر بدانید از آن چگونه بهره ببرید. بزرگترین رقبای خود را پیدا کنید و با تمام وجود آنها را بشناسید. یک سرچ در گوگل ممکن است کافی نباشد. سعی کنید تا هر جا که میتوانید آن ها را بشناسید.
بزرگترین رقبای شما احتمالاً با تجربه تر هستند. سعی کنید به جای آزمون و خطاهای وقتگیر از تجربه آنها خیلی سریع استفاده کنید. ببینید آنها چگونه خود را به مخاطب نشان میدهند. ببینید آنها از کدام یک از روشهای بازاریابی آنلاین بیشتر استفاده می کنند. آیا بیشتر ویدیو تولید می کنند یا پست های متنی می گذارند. عکس پروفایل آنها چگونه است؟
۳. هر روز جلوی چشم بیایید
بیایید با یکدیگر صادق باشیم. انسان فراموشکار است. حتی اگر بزرگترین برندهای دنیا از چشمها به دور باشند از یاد ها نیز فراموش می شوند مانند برند فوق العاده بزرگ نوکیا. یادتان می آید که چه برند بزرگی بود؟ اما آخرین بار که اسم آن را شنیدید کی بود؟ مهم نیست که چقدر در بازاریابی نابغه هستید یا چقدر پول دارید. اگر مدتی از نظرها دور شوید مخاطبتان هم به شما سرد میشود و هم شما را فراموش میکند و دوباره باید اعتماد او را جلب کنید. اگر نمی توانید هر روز خود را نشان دهید به شما پیشنهاد می دهم که افرادی را استخدام کنید تا هر روز در فضای مجازی حضور داشته باشید. این یک نکته بسیار مهم است که اینفلوئنسرها از آن بسیار بهره می برند.
اصلا یکی از بهترین کارها برای اینفلوئنسر شدن نشان دادن خود به صورت مکرر در فضای مجازی می باشد.
۴. خلاقیت و کیفیت، دو بال بزرگ برای شما!
اگر به مخاطب تان به طور رایگان سودی برسانید و در طول زمان این کار را تکرار کنید آنها به شما وابستگی احساسی پیدا می کنند. نه تنها می توانید اعتماد آنها را جلب کنید بلکه نظر مثبت آنها را به سمت خود آورده اید پس برای محتوای خود وقت بگذارید. تولیدمحتوا سرمایهگذاری بلند مدتی است که خیلی از کسب و کارها را به عرش رسانده است. استفاده از عناوین جذاب برای محتوا می تواند خیلی مهم باشد زیرا کاربران با سرعت خیلی بالا در اینستاگرام و همه فضاهای مجازی کار می کنند برای همین باید در کمترین زمان بیشترین جلب توجه را بکنید. اما اغراق نکنید و به هیچ وجه دروغ نگویید. در آخر جمع بندی کامل و جامع هم داشته باشید.
۵. بگذارید شما را بشناسند
در اینجا دو راه برتر برای ریچ بالاتر در فضای مجازی به شما یاد خواهم داد.
. میزان سرچ کسب و کار خود را با استفاده از آنالیتیکس بررسی کنید:
تمام نرمافزارهای فضای مجازی این قابلیت را به شما میدهند که عملکرد پست های خود را به صورت دقیق بررسی کنید. خبر خوب اینست که فقط 2% مردم از این قابلیت استفاده میکنند این به این معنیست که اگر شما از این قابلیت استفاده کنید از رقبای خود جلوتر میافتید.
توییتر آنالیتیکس این قابلیت را به شما می دهد که میزان Engagement خود را بررسی کنید به علاوه به صورت ماهانه اعداد و آمار با ارزشی در مورد بهترین پست به شما می دهد.
فیسبوک اینسایت نیز عملکرد مشابهی دارد با این تفاوت که به شما باز خورد هفتگی در مورد بهترین زمان پست گذاری می دهد.
اینستاگرام اینسایت اطلاعات بیشتری به شما می دهد. مانند تعداد افرادی که شما را فالو کردند، عملکرد هر پست و بهترین پست ها.
این ابزار رایگان هستند اما استفاده از آنها میتواند پیشرفت بیزینس شما را بالا ببرد.
. استفاده استراتژیک از هشتگ ها:
در واقع هشتگ ها برترین ابزار برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی هستند که خیلی ها آنها را دست کم میگیرند. اگر شما هم از این افراد هستید باید بگویم که موفقیتتان کم خواهد بود. طبق آمار هشتگ ها تا ۱۲.۶٪ میزان engagement را افزایش میدهند. هشتگ ها باعث می شوند که شما در فضای مجازی دیده شوید. اگر هر کس در کادر جستجو هشتگ را سرچ کند احتمال پست شما نیز در آنجا باشد.
از کجا بهترین هشتگ ها را در فضای مجازی پیدا کنید؟
با استفاده از وب سایت Ritetag می توان هشتگ های خوب را در فضای مجازی پیدا کرد اما یادتان باشد اگر کسب و کارتان همچنان به اندازه کافی بزرگ نیست سعی کنید از هشتگ های کوچک تر استفاده کنید و در طول زمان که بزرگ میشوید، هشتگ های بزرگتر را جایگزین قبلی ها کنید.
گاها هشتگ گذاری ها در فضاهای مجازی با یکدیگر متفاوت است برای همین سعی کنید که با دقت تحقیق کنید.
و حالا...
نکات خیلی مهم درباره فضای مجازی را یاد گرفتید حالا وقت آن است که به آن عمل کنید. آزمون و خطا کردن اشکالی ندارد اما اگر به انتظار بهترین ایده ها بنشینید و هیچ کاری نکنید فقط وقت خود را هدر می دهید. لطفاً همین الان شروع کنید.
در ضمن اگر مشهور شدید من را فراموش نکنید :)