لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

آیا کامپیوتر ها در دنیای جرایم نقش دارند؟

نقش کامپیوترها در جرایم و مسائل امنیتی

کامپیوتر ها نقش مهمی در جرایم دارند که اصطلاحا به آنها جرایم سایبری گفته می‌شود. پشت این جرایم سایبری فرد با اطلاعات بالایی است که اصطلاحاً به آن هکر می‌گویند که تلاش می کند اطلاعات شخصی و محرمانه افراد و یا اورگانی را  بدزدد و  در راه های سوء استفاده کند. اما گاهی پیش می آید که فرد قصد نابود کردن اطلاعاتی را دارد که با استفاده از راه های مختلف دیتاسنتر را دچار اختلال می کند. به این جرایم سایبری اصطلاحاً Hi-tech هم می گویند. کامپیوترها تقریباً تا 95% اطلاعات حیاتی و امنیتی ارگانها و اشخاص را در خود جای می‌دهند برای همین اطلاعاتی که درون کامپیوتر ها ذخیره شده است می تواند خیلی با ارزش باشد.  از این رو بعضی از کشورها هزینه های زیادی در قبال دزدیدن اطلاعات کامپیوتر کشورهای دیگر می کنند.  نقش جرایم کامپیوتری برای هر شخص می‌تواند متفاوت باشد برای مثال هکری ممکن است اطلاعات کامپیوتر را برای ارائه دادن هویت قلابی نیاز داشته باشد، یا تروریست ها برای به وجود آوردن اخلال در سیستم های امنیتی استفاده می کنند و در بعضی از موارد هکر دنبال اطلاعات مخفی مالی است تا بتواند معاملات بورس را دقیق پیش بینی کند اما همه این جرایم با استفاده از کامپیوتر ها به وجود می آید. 

در زیر به چند مثال از جرایم کامپیوتری می پردازیم:

۱. Espionage (جاسوسی)

این کار به منظور جاسوسی مخفیانه صورت می گیرد.

۲.  ایجاد بد افزار

با این روش افراد ویروس های کامپیوتری تولید می کنند تا بتوانند در سیستم رخنه کنند.

۳.  چمباتمه زدن سایبری

 در این روش افراد اطلاعات دزدیده شده را به فروش می رسانند

۴. Harvest

در اینجا هکرها اطلاعات شخصی افراد را می دزدند. با استفاده از آنها کارهای غیر قانونی می کنند. مثلا در سال گذشته اکانت توییتری چند نفر از مشاهیر دنیا هک شد و  هکر با وعده دروغین آدرس کیف پول بیت کوین خود را قرارداد تا فالوور ها برای او پول واریز کنند.

۵. استراق سمع

در این روش هکر به صورت مخفیانه به مکالمات تلفنی گوش می دهد.

 

پس به این نتیجه می‌رسیم که در هر دو طرف قصه کامپیوترها نقش مهمی دارند.

 

اما لزوماً کامپیوترها به جرایم همیشه کمک نمی کنند بلکه در مواردی آنها باعث می شوند که با سرعت بالاتر مجرمینی که فرار کردند پیدا شوند.

کامپیوترها در حوزه عدالت کیفری نیز نقش اساسی دارند برای مثال آنها با سرعت خیلی بالا چهره مظنون ها را اسکن می کنند و احتمالا شخص مورد نظر پیدا میشود. کامپیوترها ما را قادر ساخته اند تا بتوانیم تست DNA بگیریم. این تست ها به قدری سریع هستند که می‌توانند حتی مجرمینی که تا بیش از ۱۵ سال قبل در سیستم ثبت شدن را با سرعت بالا دوباره بررسی کنند. در آمریکا، داخل ماشین های پلیس لپ‌تاپی وجود دارد که مامور پلیس را قادر می سازد با سرعت بالا اطلاعات را به دست آورد اما در گذشته آنها مجبور بودند به منظور گرفتن اطلاعات به پایگاه پلیس برگردند. در موارد پیشرفته تر مشاهده شده است که خیلی از ماشین ها متصل به ماهواره هایی هستند که اطلاعات را حتی با سرعت بیشتری به دست می آورند.

با استفاده از کامپیوترها آنالیز اثر انگشت نیز خیلی سریع تر انجام می شود. سازمان‌های امنیتی از این موضوع استفاده کرده و اثر انگشت را بررسی می‌کنند و چهره فردی که صاحب اثر انگشت است را پیدا می کنند.  امروزه حتی می شود علت آتش سوزی را با استفاده از آنالیز های کامپیوتری به دست آورد. در راهنمایی و رانندگی با استفاده از کامپیوترها می توانند پلاک ماشین ها را به راحتی ردیابی کرده و صاحب ماشین و یا حتی محل ماشین را پیدا کنند. امروزه با استفاده از کامپیوترها، اسناد مجرمانه را در آرشیوهایی جمع‌آوری می‌کنند و این آرشیوها تا سالهای سال درون سرورها می ماند و با چند کلیک ساده می‌توان حتی آرشیوهایی که مربوط به دهه ها قبل هست را پیدا کنند اما در گذشته به منظور پیدا کردن این اسناد باید ساعت ها درون اتاق اسناد را به صورت دستی می‌گشتند که گاهی این اسناد از بین می رفت و آتش می گرفت.  امروزه در صحنه های تصادف اگر تنها اطلاعاتی که مامور پلیس دارد، ماشین، شاهد و رد ترمز باشد می تواند با استفاده از رد ترمز صحنه تصادف را دوباره بازسازی کند! رد ترمز می تواند سرعت ماشین و بقیه فاکتورهای تصادف را تا حدزیادی بازسازی کند. با استفاده از کامپیوتر ها پلیس بین‌الملل قادر است که مجرمین بین الملل را خیلی راحت در فرودگاه ها و مراکز عمومی شناسایی و دستگیر کند. تنها چیزی که آنها نیاز دارند یا چهره فرد است یا اثر انگشت. سیستمهای امنیتی خیلی حرفه‌ای با استفاده از عنبیه چشم فعال و غیر فعال میشود.

کامپیوترها همچنین در امنیت خودرو ها بسیار موثر هستند برای مثال در خودروی رولز رویس اگر بخواهید فرشته تعبیه‌ شده  که در روی کاپوت قرار دارد با دست لمس کنید به سرعت به داخل ماشین می رود و در آن نیز بسته میشود.

در جنگ جهانی دوم، نازی ها با استفاده از کدهای انیگما با یکدیگر صحبت می کردند. این کار باعث میشد که دشمن از پیدا کردن اطلاعات عاجز بماند. پس از سال‌ها تلاش عاجزانه سرانجام انگلیسی ها توانستند با استفاده از اولین کامپیوتر ساخته شده توسط پدر ریاضی یعنی آلن تورینگ ، کدهای انیگما را رمزگشایی کرده و از نقشه های نازی ها با خبر شوند. امروزه یکی از مهمترین روش ها برای رخنه در سیستم امنیتی کشور، رخنه در کامپیوترهای آن کشور می باشد. سازمان های اطلاعاتی در همه کشورها تلاش زیادی برای افزایش استحکام سرورها و دیتا سنترهای خود می کنند. 

کلام آخر

کامپیوترها در اقصا نقاط جهان جهان مانند شمشیر دو لبه عمل می کنند. از طرفی آنها به امنیت کشور و جامعه کمک می‌کنند و از طرفی برای آن خطر دارند. جنگی که الان در جهان وجود دارد جنگ نظامی نیست بلکه جنگ تکنولوژی علیه تکنولوژی می باشد. همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید در اقصا نقاط جهان حملات سایبری در حال وقوع است!

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم