لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

چرا باید در وب سایت های خود از Sitemap استفاده کنیم؟

لزوم استفاده از سایت مپ یا sitemap در وب سایت ها و تاثیر آن

امروزه بهینه سازی موتورهای جست و جو و اعمال تکنیک های آن بر وب سایت ها بحثی بسیار مهمی بین مدیران کسب و کارهای اینترنتی می باشد و در تلاش هستند تا متخصص ترین افراد را در این حوزه برای پیشرفت وب سایت های خود به کار گیرند. در این مقاله یکی از مهم ترین ابزارها که نقشه سایت  یا سایت مپ می باشد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فرض کنید شما قصد خرید یک خانه را دارید به بنگاه های معاملاتی و خرید و فروش خانه میروید طبیعتا تعداد زیادی خانه در لیست برای فروش وجو دارد اگر مدیر بنگاه لیستی از بهترین و مرغوب ترین خانه ها را هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ قیمت نداشته باشد شما تصمیم مناسبی برای انتخاب نخواهید داشت و به یک بنگاه دیگر سر خواهید زد.

هدف از گفتن این مثال پیدا کردن درک صیحی از نقشه سایت یا همان Sitemap می باشد سایت مپ لیست یا فایلی از صفحات یا مقالات انتخابی وب سایت شما می باشد که خزندگان گوگل براحتی آنها را مشاهده ، بررسی و ایندکس میکنند.

بدون شک میلیون ها صفحه وب و محتوا وجود دارد و هر روز به تعداد آن افزوده میشود و کرولر های گوگل در حال بررسی و Indexing آنها هستند طبیعتا منتظر ماندن برای کشف و ایندکس کردن صفحات سایت شما توسط گوگل نیازمند زمان و صبر زیاد می باشد ولی تهیه کردن فایلی از بهترین صفحات وب سایت میتواند گوگل را در این امر یاری کرده و نتیجه مطلوبی حاصل شود.

اگر بخواهیم یک تعریف علمی از نقشه سایت داشته باشیم، سایت مپ یک فایل نشانه گذاری شده از وب سایت شما می باشد که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا ساختار و بخش‌های سایت‌ها را در کمترین زمان ممکن شناسایی کنند توسط سایت مپ خزندگان گوگل به صفحات معرفی شده دسترسی پیدا میکنند و از آخرین بروزرسانی ها با خبر میشود و این دسترسی تاثیر بسزایی در رتبه گوگل و سئو سایت شما خواهد داشت.نقشه سایت از اکثر فایل ها پشتیبانی میکند و پسوندهایی همچون HTML، Video، Image، Mobile و News را دربر میگرد.

چه وب سایت هایی نیاز به ساخت سایت مپ دارند؟

طبق تمام مستنداتی که گوگل ارائه داده است نقشه سایت برای وب سایت های بسیار بزرگ، وب سایت های جدیدی که چند لینک خارجی دارند و همینطور برای سایت هایی که از رسانه های قوی برخوردار است، مناسب می باشد.

سایت مپ در حالت کلی به دو قسمت تقسیم میشود :

1) سایت مپ از نوع XML : دارای ساختار سازمان یافته شده و مخصوص موتورهای جستجو شامل لیستی از URL های سایت شما که به کرولرها کمک می کند تا عملیات ایندکس صفحات سایت را با نهایت سرعت انجام دهند و شامل چندین Tag کاربردی می باشد که کار آنها میتواند در رقابت با سایت های مشابه کارساز باشد. به فایل XML زیر دقت کنید :

<url>
  <loc>https://Your Domain is here/</loc>
  <lastmod>2021-01-07T09:05:04+00:00</lastmod>
  <priority>1.00</priority>
</url>

1) تگ URL : شامل محتویات صفحه مورد نظر می باشد که Tag هایی همچون loc ,lastmod, Priority داخل آن هستند.

2) تگ LOC : شامل لینک صفحه مورد نظر که مطابق سورس کد درون تگ یو آر ال قرار گرفته است.

3) تگ Last Mod : این تگ اطلاعاتی در خصوص آخرین تغیرات صفحه مورد نظر را اعلام میکند.

4) تگ Priority : میزان اهمیت و اولویت صفحه را با نمایش اعداد نشان میدهد.

جهت ساخت یک Sitemap XML چه کار باید بکنیم؟

به دو صورت می توان این کار را انجام داد:

1) اینکه به صورت سنتی و دستی شروع به کدنویسی کرده و با استفاده از تگ های گفته شده یک فایل XML بسازیم و در قسمت Root سایت خود آپلود کنیم ولی یک کار زمانبر می باشد و انرژی زیادی میخواهد در حالیکه وب سایت های معتبری ساخت فایل XML را به صورت اتوماتیک انجام میدهند و نیازی نیست که دستی انجام دهیم برای مثال وب سایت XML-Sitemap.com امکانات بسیار زیادی در خصوص نقشه سایت دارد.

کافی است دامین سایت را وارد کنیم تا یک فایل XML با ساختاری منظم برای ما تحویل دهد و براحتی میتوانیم از فایل مورد نظر استفاده کرده یا تغیراتی را ایجاد کنیم.

اگر وب سایت شما با CMS ووردپرس طراحی شده است ساخت یک سایت مپ زیاد کار سختی نیست تنها با دانلود و Active کردن افزونه Yoast SEO و اعمال تغیر در تب (Features) این افزونه به صورت داینامیک یک سایت مپ از نوع XML برای سایت شما خواهد ساخت.

ابزار و روش دیگری که وجود دارد استفاده از Google Search Console می باشد کافی است بعد از منطبق کردن سایت خود با این ابزار به قسمت Sitemape رفته و گزینه Add a new sitemap را بزنیم و سپس URL صفحه مورد نظر خود را وارد نمائیم تا در بخش Submitted sitemaps مشاهده شود.

2) ساخت سایت مپ از نوع HTML : نوع دیگری از سایت مپ HTML می باشد که در آن لیستی از مهم ترین فایل های سایت قرار دارد ولی با این تفاوت که این فایل برای کاربران سایت ساخته میشود و برای ربات های گوگل نیست و کاربران میتوانند با استفاده از این فایل محتوای موجود در سایت را بیابند و از آن استفاده کنند.میتوان گفت سایت مپ از نوع HTML صفحات وب ساده ای هستند که توسط آن سختار کلی وب سایت را با استفاده از لینک ها به همه صفحات وب سایت به نمایش گذاشته میشوند.

براحتی میتوان این سایت مپ را با کدهای HTML ساخت و با کمی خلاقیت و با استفاده از کدهای CSS یک سایت مپ ایده آل طراحی میشود. اگر حوصله این کار را ندارید میتوانید از وب سایت هایی که قابلیت طراحی سایت مپ از نوع HTML را دارند استفاده کنید برای مثال وب سایت dynomapper.com این کار را به خوبی برای شما انجام میدهد.

با توجه به اینکه نقشه سایت از نوع HTML در فوتر سایت قرار میگیرد میتوانید صفحات یا مطالبی از سایت که به نسبت ضعیف هستند را کنار این لینک ها قرار دهید تا مورد توجه کاربران قرار بگیرد.

قوانین گوگل برای ساخت یک سایت مپ مناسب 

1) قانون اول در خصوص حجم سایت مپ ها می باشد بنابر قرارداد موجود حجم هر سایت مپ نباید بیشتر از 50 مگ باشد و همینطور نباید در آن بیشتر از 50 هزار آدرس اینترنتی قرار بگیرد.

2) تمامی URL های موجود در سایت مپ باید با Syntax و واحدیکسانی باشند. به طور مثال نباید قسمتی از آدرس ها با www و قسمتی از آنها بدون این پروتکل ثبت شوند.

3) تمامی لینک هایی که در فایل Sitemap قرار میگیرند باید ضریب خطای کمتری داشته باشند و مشکلاتی همچون خطای 404 میتواند باعث بی اعتبار شدن نقشه سایت شما شود.

4) سعی کنید فایل Sitemap کل سایت را در ساب دایمن قرار ندهید اینکار موجب بروز مشکلاتی در خصوص خوانایی فایل توسط کرولرهای گوگل میشود و ممکن است کلا بررسی نشود.

5) یکی از نکاتی که وجود دارد این است که می بایستی فایل سایت مپ به صورت UTF-8 باشد و در URL خود از کاراکترهای entity-escaped استفاده کنند.

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم