لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

هش ریت و هش پاور چیست

نقش هش ریت یا هش پاور در استخراج بیتکوین چیست؟

اگر مدتیست که در دنیای رمز ارزها هستید، حدس می زنم تابحال چند باری شنیده باشید که هش ریت یا هش پاور بیتکوین، بالا یا پایین رفته است. آیا تابحال برایتان سوال پیش آمده که هش ریت یا هش پاور چیست؟ اگر با مفهوم هش ریت و هش پاور آشنا شوید، اهمیت آن در دنیای ارز های دیجیتال برایتان ملموس تر میشود. به عنوان سرمایه گذار بازار رمز ارز ها باید بدانید که مفهوم هش ریت یعنی چه.

در این مقاله با مفهوم نرخ هش یا هش ریت آشنا میشویم.

توجه: از هش ریت / هش پاور در هر ارز رمزنگاری شده که بر مبنای الگوریتم اثبات کار باشد استفاده می شود که یکی از بزرگترین این نوع رمز ارز ها بیتکوین است برای همین در این مقاله من از اعداد و ارقام بیتکوین استفاده می کنم زیرا بیشتر ما به طور ناخودآگاه دنیای رمز ارز ها را به این بیتکوین ربط میدهیم.

تعریف هش ریت / هش پاور

هش ریت / هش پاور ، به واحد اندازه گیری مصرف انرژی در شبکه بلاکچین بیتکوین میگویند. به عبارتی ساده تر، این واحد اندازه گیری میکند که مثلا در هر 10 دقیقه چقدر انرژی برای یافتن یک بلوک بیتکوین نیاز است. شبکه بلاکچین بیتکوین، انرژی زیادی مصرف می کند زیرا برای یافتن بلوک ها مجبور است مرتباً محاسبات فشرده ریاضی را حل کند. این محاسبات برای یافتن بلوک ها در واقع معماهای ریاضی است که یک ماینر بدون محاسبه زیاد نمی تواند آنها را حدس بزند.

با استفاده از این سایت میتوانید هش ریت را به صورت زنده ببینید

مفهوم هش ریت یا هش پاور بیشتر در استخراج رمز ارز ها با الگوریتم اثبات کار کاربرد دارد. برای اینکه بتوانید با استخراج این نوع رمز ارزها سود کنید دستگاه ماینر تان باید بلوک های ریاضی را حل کند که هر بلوک متشکل از محاسبات پیچیده ریاضی می باشد. دستگاه های ماینر باید در هر ثانیه میلیون ها حدس برای معماهای ریاضی بزنند تا در نهایت به جواب صحیح برسند. ماینرها برای استخراج موفق بلوک ها باید سربرگ هر بلوک را به شکل برابر یا نزدیک با هدف هش کنند.  هدف(هش) یا Target نیز متغیر است و به نسبت میزان دشواری استخراج تغییر میکند. برای اینکه ماینر ها بتوانند به یک هدف یا هش خاص برسند باید سربرگ برخی از بلوک ها را عوض کنند که به این کار اصطلاحاً نانس یا Nonce می گویند. هرنانس با عدد صفر شروع می‌شود و برای رسیدن به هدف یا هش خاصی باید هر بار تغییر کند. در کل استخراج برای ماینر ها یک جور بازی شانس و احتمال است که احتمال دستیابی موفق به یا هدف خاصی را کم می‌کند بنابراین ماینرها با تغییر دادن نانس سعی می کنند احتمال موفقیت را بالا ببرند.  تعداد تلاش هایی که هر ماینر برای رسیدن به هدف یا هش خاصی می کنند را هشت ریت یا هش پاور میگویند.

خوده هش ریت نیز توسط واحدی به نام H/S یا هش بر ثانیه اندازه گیری میشود. همانند بقیه واحدهای اندازه گیری این واحد نیز به واحد های بزرگتر یا کوچکتر نیز تقسیم می‌شود که در زیر چند نمونه آن را می بینید:

  • ۱ KH/s یا هزار هش بر ثانیه؛ معادل یک کیلوهش بر ثانیه
  • ۱ MH/s یا یک میلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک مگاهش بر ثانیه
  • ۱ GH/s یا یک میلیارد هش بر ثانیه؛ معادل یک گیگاهش بر ثانیه
  • ۱ TH/s یا یک تریلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک تراهش بر ثانیه
  • ۱ PH/s یا یک کوادریلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک پتاهش بر ثانیه
  • ۱ EH/s یا یک کوئینتیلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک اگزاهش بر ثانیه

واحد بزرگتر در این اندازه‌گیری زتاهش یا Zetta است.

با افزایش هش ریت شبکه بیتکوین ، سختی شبکه بیتکوین نیز افزایش میابد.

اما سختی/دیفیکالتی شبکه چیست؟

سختی شبکه یا دیفیکالتی معیار سنجش میزان دشواری استخراج هر هش زیر هدف مشخص است.

شبکه بیت کوین یک مشکل بلوک جهانی دارد. بلوک های معتبر باید هش زیر این هدف داشته باشند. دیفیکالتی شبکه چند بار تغییر می کند؟

دیفیکالتی در هر 2016 بلوک تغییر میکند. 

برای دیدن دیفیکالتی کنونی به اینجا مراجعه کنید.

بیت کوین طراحی شده است تا به طور متوسط در هر 10 دقیقه یک بلوک جدید به بلاکچین خود اضافه کند. (سایر رمز ارز ها  برای بلاک های خود هدف مشخص خود را دارند ؛ به عنوان مثال لایتکوین در هر 2.5دقیقه یک بلوک اضافه میکند.) مسئله این است که میزان قدرت محاسباتی که استخراج کنندگان شبکه به طور جمعی کنترل می کنند ، می تواند بسیار متفاوت باشد. وقتی Satoshi Nakamoto اولین بلوک را استخراج کرد ، فقط یک دستگاه در شبکه وجود داشت - احتمالاً یک لپ تاپ یا دسکتاپ ساده. امروزه تعدادی مزارع استخراج وجود دارند که همین امر باعث افزایش سختی شبکه میشود. 

به منظور اطمینان از اینکه شبکه یک بلوک جدید با سرعت متوسط ثابت تولید می کند ، نرم افزار ها تنظیم شده اند تا به طور خودکار هش ریت را بالا یا پایین بیاورند ، که همین امر باعث کاهش و افزایش دیفیکالتی میشود. وقتی ناکاموتو اولین بلوک پیدایش بیتکوین را استخراج کرد ، دیفیکالتی بیتکوین 1 بود. اگر در تاریخ 11/27/2009 شما یک کارت گرافیک AMD Athlon 64 X2 3800 داشتید ، میتوانستید روزانه 1730.0248بیتکوین  استخراج کنید.

و اگر یک پردازنده Intel Core 2 Quad Q6600 داشتید می توانستید روزانه 11،064 بیتکوین استخراج کنید.

در حالیکه از اواخر ژوئیه 2019 ، دیفیکالتی 9.013 تریلیون بود!

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم