لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

محیط های حرفه ای برنامه نویسی برای Android و IOS کدامند؟

به طور قطع تا همین لحظه ای که من در حال نوشتن این پست برای شما کاربران عزیز هوشمندان هستم می توانم بگویم که تکنولوژی یکی از بزرگترین دستاورد های بشریت به حساب می آید که هر ثانیه و یا هر صدم ثانیه در حال پیشرفت و به روز شدن می باشد.

آن قدر پیشرفت در دستاورد های تکنولوژی زیاد می باشد که اگر بخواهیم کمی از آن عقب نمانیم باید هیچ وقت فکر خوابیدن هم به سرمان نزند.

تلفن همراه هوشمند هم یکی از دستاورد های همین علم تکنولوژی می باشد که امروزه کمتر کسی را می توان دید که اعتیاد عجیبی به این اختراع نداشته باشد و زندگی روزمره ی خود را با وجود همیشگیه آن در کنار خود سپری نکند. 

شرکت های مختلفی در عرصه ی تلفن های هوشمند فعالیت دارند که ما نمی خواهیم در مورد هرکدام از آنها صحبت کنیم، ولی در مورد دوتا از سیستم عامل های جذاب مربوط به تلفن های هوشمند صحبت خواهیم کرد و خواهیم گفت که بهترین محیط های توسعه برای Application های هرکدام چیست و چرا ما بهتر است از این محیط ها برای نوشتن Application های خود استفاده نماییم.

 

سیستم عامل اندروید (Android):

یک سیستم‌عامل موبایل است که گسترش آن با گوگل است. اندروید بر پایهٔ نسخهٔ اصلاح‌ شده‌ای از هسته لینوکس و دیگر نرم‌افزارهای متن‌ باز طراحی شده و نخست در دستگاه‌های تلفن همراه لمسی مانند تلفن هوشمند و تبلت استفاده شد، اما به ‌تازگی گوگل Android TV را برای تلویزیون  و Android Auto برای خودرو و Wear OS را برای پوشیدنی‌ها) مانند ساعت هوشمند) توسعه داده‌است.

اندروید از سال ۲۰۱۱ پرکاربردترین سیستم‌عامل موبایل و از سال ۲۰۱۳ پرکاربردترین سیستم‌عامل برای تبلت‌ها بوده‌است. از سال ۲۰۱۷ نیز بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه داشته‌ است.

اندروید یک سیستم‌عامل متن‌ باز (open source) است.

متن‌باز بدین معناست که کد های این سیستم‌عامل، رایگان محسوب می‌شود و هر فرد یا شرکتی می‌تواند بخشی از کدها را با توجه به نیازهای و سلیقه ی خود تغییر دهد.

به همین دلیل است که بیشترین شرکت های تلفن همراه و دستگاه های هوشمند از این سیستم عامل حرفه ای استفاده می کنند و هر کدام بسته به شرایط خود این سیستم عامل انعطاف پذیر را تغییر می دهند و استفاده می کنند.

 

محیط برنامه نویسی اندروید استودیو (Android Studio):

یک محیط برنامه ‌نویسی برای پلتفرم اندروید است. 

این برنامه در ۱۶ مه ۲۰۱۳ توسط گوگل در کنفرانس گوگل آی/او معرفی شد. از ماه ژوئن ۲۰۱۳ نگارش پیش‌ نمایش این برنامه (به‌صورت رایگان) برای آزمایش در دسترس توسعه ‌دهندگان قرار گرفت.

محیط برنامه ‌نویسی اندروید استودیو (Android Studio)، بر اساس نرم‌افزار جت‌ برینز طراحی شده ‌است. این نرم‌افزار به‌ طور اختصاصی برای اندروید ساخته شده‌است. هم‌ اکنون اندروید استودیو برای دریافت بر روی ویندوز، مک و لینوکس در دسترس می‌باشد.

پیشرفته ترین و حرفه ای ترین محیط برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید تا این زمان محیط برنامه نویسی Android Studio می باشد. که علاقه مندان به برنامه نویسی اندروید بهتر است از این محیط برنامه نویسی برای Application های خود استفاده نمایند تا بتوانند از بروزرسانی های گوگل در اپ اندرویدی خود استفاده نمایند و از پیشرفت هرچه بیشتر تکنولوژی نیز عقب نمانند.

 

سیستم عامل IOS:

یک سیستم عامل همراه ساخته شرکت اپل است که در ابتدا برای آیفون و آی ‌پاد تاچ توسعه داده می‌شد، از آن زمان به بعد برای استفاده در سایر دستگاه ‌های شرکت اَپل مانند آی‌ پد و اَپل تی‌ وی گسترش یافت. 

شرکت اَپل مجوز استفاده از آی‌اواس برای نصب بر روی سخت‌ افزارهای شخص ثالث را برخلاف سیستم عامل اندروید نمی‌دهد. 

فروشگاه نرم‌افزار مربوط به این سیستم عامل(App Store) در ۶ مارس ۲۰۱۲ دارای بیش از ۵۵۰٫۰۰۰ نرم‌افزار کاربردی بود که جمعاً بیش از ۲۵ بیلیون بار دانلود شده‌اند.

 در سه ‌ماهه آخر سال ۲۰۱۰ این سیستم‌عامل ۱۶٪ از سهم سیستم‌ عامل تلفن‌ های هوشمند را در اختیار داشته و پایین‌ تر از سیستم عامل اندروید گوگل قرار گرفته بود. این سیستم ‌عامل در ماه مه ۲۰۱۰ در ایالات متحده آمریکا، ۵۹٪ از مصرف داده‌های وب تلفن همراه (از جمله استفاده از آی ‌پاد تاچ و آی ‌پد(را به خود اختصاص داده بود.

 

این سیستم عامل به طور اختصاصی برای دستگاه های شرکت اپل ساخته شد و با توجه به اینکه دستگاه های شرکت اپل کاربران بسیار زیادی را در دنیا به سمت خود جذب کرده است بازار بسیار جذابی برای برنامه نویس های این سیستم عاما ایجاد کرده است. ولی ناگفته نماند که شما App های طراحی شده ی خود برای سیستم عامل IOS را باید از طریق App Store اشتراک گذاری نمایید و به همین دلیل هم باید خودتان را با قوانین سخت گیرانه اما حرفه ای و امن شرکت اپل پیروی نمایید تا برای به اشتراک گذاری اپلیکیشن های خود با مشکل مواجه نشوید.

 

محیط برنامه نویسی XCode:

 محیط توسعه مجتمعی است که ابزاری را برای توسعه نرم‌ افزار فراهم می ‌آورد که توسط شرکت اپل برای توسعه برنامه برای تمامی دستگاه های اپل  توسعه داده شده است. اولین نسخهٔ آن با نگارش ۱٫۰ در تاریخ ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) ارائه شد.

شما از طریق وب سایت رسمی اپل می توانید به تمامی نگارش های موجود این برنامه دسترسی داشته باشید.

این IDE قابلیت ساختن یک رابطه کاربری زیبا و مطمئن را به برنامه نویس می دهد و در زمان برنامه نویسی شما می توانید پیش نمایشی از برنامه ی خود را در تمامی دستگاه های اپل به صورت Live داشته باشید.

این محیط برنامه نویسی حرفه ای قابل نصب بر روی مک بوده و روی ویندوز قابل نصب نمی باشد. ولی نکته ی مهم اینجاست که با شبیه سازی مک بر روی ویندوز می توانیم این محیط را نصب کنیم و به صورت حرفه ای کد بزنیم.

 

هر کدام از محیط های برنامه نویسی Android Studio و XCode نیاز به نوشتن ساعت ها مقاله دارند تا بتوانیم به خوبی سطح حرفه ای بودن این IDE ها را بسنجیم ولی ما در اینجا هدف را معرفی بهترین محیط برنامه نویسی برای این دو سیستم عامل پرکاربرد گذاشته بودیم. امیدوارم که بتوانید استفاده ی لازم رو برده باشید.

 

 

منابع:
نظرات شخصی
ویکی پدیا

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم