همه چیز در باره ی زبان برنامه نویسی PHP – PHP چیست و چه کاربردی دارد؟
- 1399/5/14
- 1619
- برنامه نویسی
زمانی که صحبت از طراحی و برنامه نویسی یک وب سایت پویا به میان می آید، خیلی سریع یکی از زبان های برنامه نویسی که به ذهن ما می آید، زبان برنامه نویسی PHP می باشد. آن هم به این دلیل که در این سال ها بسیار پر قدرت و حرفه ای عملکرده و نمی توان از آن چشم پوشی کرد.
در ادامه به تعریف این زبان برنامه نویسی می پردازیم و همچنین از مزایای این زبان برناه نویسی برای شما می گوییم.
تعریف PHP:
PHP یک زبان برنامه نویسیِ شیءگرا است که برای طراحی وب توسعه یافتهاست، اما میتوان از آن به عنوان یک زبان عمومی نیز استفاده کرد. این زبان رسما در ماه ژوئیه ۲۰۲۰ از پشتیبانی ویندوز خارج شد. تا ژانویهٔ سال ۲۰۱۳ میلادی PHP روی ۲۴۴ میلیون وب گاه و ۲٫۱ میلیون سرور وب نصب شدهاست. این زبان در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط راسموس لِردورف Rasmus Lerdorf ساخته شد و در حال حاضر توسعهٔ آن بر عهدهٔ گروه PHP است. در ابتدا، PHP از عبارت صفحهٔ خانگی شخصی Personal Home Page گرفته شده بود اما اکنون این کلمه مخففِ بازگشتی Hypertext Preprocessor به معنی پیش پردازندهٔ ابرمتن است.
کدهای PHP توسط یک سرور وب که نرمافزار PHP روی آن نصب می باشد، تفسیر میشود. دستورهای این زبان میتوانند به صورت مستقیم در درون کدهای HTML قرار بگیرند. زبان PHP از نسخهٔ ۴٫۳ به بعد قابلیت پشتیبانی از واسط خط فرمان را نیز به امکانات خود اضافه کرد. این قابلیت میتواند برای ایجاد نرمافزارهای غیر وبی یا نرمافزارهایی با واسط گرافیکی کاربر مورد استفاده قرار بگیرد.
پی اچ پی یک نرم افزار آزاد است که تحت مجوز PHP انتشار یافته است. این مجوز به دلیل قرار دادن محدودیت روی استفاده از عنوان PHP، با مجوز همگانی گنو (GPL) سازگار نیست.
PHP را میتوان روی اکثر سرورهای وب نصب کرد. همچنین قابلیت نصب آن به صورت یک شل جداگانه روی تقریباً تمامی سیستمهای عامل و پلتفرمها یا سکوها وجود دارد و شما به صورت رایگان می توانید از تمامی امکانات آن استفاده نمایید.
مزایای زبان برنامه نویسی PHP:
زبان برنامه نویسی PHP اوپن سورس (Open Source)، متن باز و رایگان است. یعنی اینکه رایگان بوده و تیم قدرتمندی از توسعه دهندگان در سراسر دنیا مشغول بروزرسانی و توسعه ی این زبان برنامه نویسی قدرتمند می باشند.
Cross Platform بودن زبان برنامه نویسی PHP نیز یکی دیگر از مزیت های این زبان برنامه نویسی به حساب می آید. یعنی می توان بر روی پلتفرم های مختلفی از جمله لینوکس تا مکینتاش اجرا کرد.
وجود فریم ورک های قدرتمند و محبوب نظیر لاراول و سیمفونی نیز یکی از مزیت های آشکار این زبان برنامه نویسی به حساب می آید.
همچنین اگر در اینترنت جستجو نمایید چندن برابر بیشتر نسبت به زبان های برنامه نویسی دیگر مستندات و منابع برای یادگیری این زبان برنامه نویسی خواهید دید.
PHP با تمام سرور هایی که استفاده می شوند سازگاری کامل دارد. مثل: Apache , IIS
برای یادگیری این زبان برنامه نویسی کافیست کمی به طراحی HTML و CSS مسلط باشید و ازمنابع موجود در اینترنت هم استفاده نمایید.
برای آموزش حرفه ای PHP و Bootstrap می توانید ار این لینک استفاده نمایید