تکنیک تولیدمحتوا ابزاری برای موفقیت در سئو
- 1399/10/1
- 941
- مهارت های کسب و کار
بررسی اثرات مثبت تولید محتوا در SEO
در این مقاله سعی داریم با بررسی تکنیک های تولید محتوای حرفه ای برای سایت ها به درک بهتری از علم سئو برسیم و با الگوریتم های موجود برای رتبه دهی به سایت ها آشنا شویم و تاثیر محتوا بر موفقیت یک سایت و جذب مخاطب را شرح دهیم .در مرحله ی اول نیاز است تا معنا و مفهوم سئو را به طور کامل بدانیم و سپس با ابزارهای آن آشنا شویم.
SEO چیست ؟
کلمه SEO برگرفته از Search Engine Optimization یا همان بهینه سازی موتورهای جست و جو می باشد که با انجام صحیح فرایندهای آن میتوانیم جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.
اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم سئو به مجموعه فعالیت هایی گفته میشود که به منظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استاندارهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر انجام میگیرد. فاکتورهای زیادی در سئو سایت شما تاثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در متن و محتوا تا لینکهای ورودی به سایت شما از سایتهای دیگر، گاهی اوقات حصول اطمینان از ساختار مناسب سایت شما برای موتورهای جستجو را سئو مینامیم.
میتوان گفت سئو یکی از تکنیک های دیجیتال مارکتینگ می باشد و با پیشرفت روز به روز این علم و با توجه به تغیرات مداوم الگوریتم های موتورهای جست و جو جهت رتبه دهی به پروسه ای پیچیده تبدیل شده و نيازمند دانش زياد، علم پيش زمينهای و صبر است. الگوريتم رتبهبندی گوگل داراي بيش از 200 معيار جهت رتبهبندی يک سايت است. از اين رو مهندسين سئو ميبايست مهمترين اين معيارها را جهت پيادهسازی موفق سئو بدانند.
ابزارهای زیادی برای موفقیت وبلاگ یا وبسایت شما در امر سئو وجود دارد ولی باید این نکته را درک کرد که مهم ترین و تاثیرگذارترین تکنیک تولیدمحتوا می باشد با قاطعیت میتوان گفت رتبه سایت شما با نوع تولیدمحتوای شما مشخص میشود و اگر محتوای سایت شما حرفه ای و کاربرپسند باشد همیشه در رنکینگ اول گوگل خواهید بود.
بررسی تاثیر تولید محتوا بر سئو سایت :
محتوای عالی نه تنها برای بازدید کنندگان بلکه همچنین برای موتورهای جستجو ارزشمند است و برای یک وب سایت ارزش ایجاد می کند ، بنابراین باید بخشی اساسی در هر استراتژی سئو باشد. برای استفاده موثر از محتوا برای بالا بردن رتبه بندی سایت شما ، باید فاکتورهای مهم کیفیتی را فراتر از عناصر بهینه سازی داخلی سایت ، برآورده کند. محتوای بی کیفیت حتی می تواند روی دید وب سایت شما تاثیر منفی بگذارد.
در حالت کلی محتوا SEO را هدایت می کند ، زیرا پایه و اساس هر وب سایتی است. محتوا به سادگی نیاز به ارائه بینش ارزشمندی دارد که بر اساس ساختار وب سایت و استراتژی لینک سازی شما بنا شده است.
انواع مختلف محتوا در وب سایت ها :
محتوای ویدیوئی : تاثیر محتوای ویدیویی در سئو یکی از مهم ترین مسائل در رابطه با افزایش رتبه سایت است. امروزه قدرت گوگل برای تشخیص محتوای با کیفیت از محتوای بی کیفیت افزایش یافته است. با آپدیت الگوریتم گوگل برای تولید محتوا، توانایی تشخیص و سخت گیری گوگل نسبت به محتواها بیشتر شده است. با توجه به اینکه گوگل محتواهای ویدیویی را همانند مطالب متنی آنالیز می کند، بنابراین نباید تاثیر محتوای ویدیویی در سئو را نادیده گرفت. با استفاده از محتواهای ویدیویی می توانید به راحتی رتبه سایت خود را افزایش دهید.
محتوای صوتی : محتوای پادکست که همان محتوای صوتی می باشد دیگر نیازی ندارد که شما برای خواندن و بدست آوردن اطلاعات در وب سایت مطلب مورد نظر را بالا و پایین کنید و به مطالعه آن بپردازید. شما تنها با گوش کردن به آن محتوا می توانید به سوالاتی که در جستجوی پاسخ آنها هستید دسترسی پیدا کنید. با این روش یادگیری برای شما عمیق تر و لذت بخش تر خواهد شد.
محتوای متنی : مهم ترین و پایه ای ترین محتوا ، محتوای متنی می باشد که به صورت مستقیم روی رتیه ی سایت شما تاثیر دارد و در این مقاله بیشتر روی این مطلب تمرکز خواهیم داشت و روش های موجود برای هرچه بهتر نوشتن یک محتوا را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در ادامه دلایلی نوشته میشوند تا به درک بهتری در خصوص لزوم محتوای مناسب برای سایت برسیم :
1. سئو نیاز به استفاده راهبردی از کلمات کلیدی دارد
توجه به کلمات کلیدی از اهمیت زیادی برخوردار است. درواقع پس از انتخاب کلمات کلیدی، تنها به واسطه ایجاد محتوای با کیفیت حول آن است که میتوان به کسب رتبه در جستجو آن کلمه کلیدی، امید داشت. در صورت عدم وجود محتوا، کسب رتبه نیز عملا کاری نشدنیست.
2. محبوب شدن در شبکه های اجتماعی به واسطه کیفیت محتوا امکان پذیر است
تولید محتوای با کیفیت موجب افزایش شانس دیده شدن محتوا در شبکه های اجتماعی خواهد شد. اشتراک هر چه بیشتر لینک های محتوا در شبکه های اجتماعی نیز تاییدیه ای برای مورد پسند بودن محتوای شما برای کاربران است. گفته می شود که گوگل از این نوع تاییدیه ها در رتبه بندی استفاده می کند.
3. کسب بک لینک های با کیفیت تنها با تولید محتوای با کیفیت به دست می آید
داشتن بک لینک برای محتوا نیز به گونه ای تایید محتوا توسط دیگر وب سایت هاست. اما چرا کاربران بایستی به شما در وب سایتشان لینک دهند؟ جدا از بحث کسب لینک به واسطه پرداخت پول، در اغلب شرایط کاربران به واسطه قدردانی از اطلاعات محتوا، به سایت شما لینک خواهند داد. گوگل از این بک لینک ها در رتبه بندی سایت ها استفاده میکند.
4. گوگل برای رتبه دادن نیاز به محتوا دارد
اگر محتوایی در کار نباشد، گوگل قرار به رتبه دادن به چه چیزی است؟ گوگل همیشه در حال رتبه بندی لینک ها به واسطه محتوایشان است. به همین دلیل است که محتوا ارزش زیادی دارد، چرا که همان چیزیست که گوگل به آن رتبه می دهد. همچنین محتوا به گوگل اعلام می کند که قرار بر کسب رتبه در چه کلمات کلیدی است.
5. محتوا به حل مشکلات کاربران کمک می کند
کاربران علاقه مندند که در هنگام جستجوی سوالات خود نتایجی را در گوگل مشاهده کنند که موجب رفع مشکلات آنها در بهترین شکل ممکن می شود. گوگل همواره در حال ارتقای الگوریتم های خود برای مطابقت با چنین سیستم هاییست. اگر محتوای شما پاسخگوی نیاز کاربران در کلمه کلیدی به خصوصی باشد، رتبه آن در طول زمان افزایش خواهد یافت.
در زمان های دور به سئو به صورت مستقل نگاه می شد، اما هم اکنون دیگر این گونه نیست. امروزه سئو با مجموعه تلاش های شما در بازاریابی محتوا در ارتباط است. بدون محتوای خوب، هیچگاه قادر به راضی کردن موتورهای جستجو برای رتبه گرفتن نیستید. دقت داشته باشید که تاثیر محتوا در سئو روز به روز در حال بیشتر شدن است.
نکات مهم در نوشتن محتوای مبتنی بر سئو
1) محتوای بدون تکرار بنویسید : گوگل از محتوای کپی شده دیگر سایتها به شدت متنفر است تا جایی که اگر دریابد، سایتی مطالب دیگر سایت را کپی میکند، بهشدت جریمه میکند و آن را در لیست سیاه قرار میدهد و نوشتن محتوا مبتنی بر سئو نمیداند. اگر میخواهید که مورد جریمه گوگل قرار نگیرید، حتماً منبع اصلی را انتهای متن به کار ببرید، البته ذکر عنوان منبع بهتنهایی کفایت نمیکند و باید با استفاده از تگهایی این مسئله را به گوگل بیان کنید، درواقع سورس اصلی را در آن تگها قرار دهید.
2) مخاطب محتوا باید کاربران باشند نه موتورهای جست و جو : تابهحال شده است که مقالهای را مطالعه کنید که کمتر از سیصد کلمه داشته باشد و بتواند اطلاعات مفیدی را به شما ارائه بدهد؟ برای اینکه ازنظر گوگل یک محتوای مبتنی بر سئو نوشته باشید، حداقل یک مقاله باید سیصد کاراکتر باشد تا هم ازنظر کاربران یک مقاله نوشته باشید و هم اینکه گوگل آن را بهحساب بیاورید. گوگل محتواهای خیلی کوتاه را حتی ایندکس هم نمیکند.
3) اشتباهات دستور زبان و املایی نداشته باشید: یکی از بدترین موارد برای یک نویسنده مطلب، داشتن اشتباهات املایی و دستور زبانی است. وجود حتی یک اشتباه کوچک، میتواند تجربه بدی را برای کاربر ایجاد کند که کاربر به خود بگوید، مطالب این سایت توسط هیچ شخصی کنترل نمیشود و صرفاً هدف آنها نوشتن متن بوده است. حتی داشتن این اشتباهات در گوگل تأثیرگذار است . اگر قصد نوشتن محتوا مبتنی بر سئو را دارید، صرفاً نباید به کلمات کلیدی جایگاه آنها دقت کنید، بلکه مواردی مانند اینها هم هرچند ریز، اما تأثیرگذار هستند.
4) استفاده از برچسب : برچسبها امروزه دیگر هیچ جایگاهی در سئو ندارند و میتوان گفت در تکنیک محتوای مبتنی بر سئو بیاثر هستند اما برای دستهبندی مطالب کاملاً مفید هستند. بهتر است که چند برچسب اصلی را تعریف کرده و تمامی مطالب خود را در این برچسبها قرار دهید. البته درست است که دیگر برچسبها هیچ اثری ، اما وقتی روی آنها کلیک میکنید، دارای یک صفحه هستند که این صفحه در گوگل ایندکس میشود، پس بهتر است که نکات مهم گوگل را در ساختار آنها رعایت کنیم.
5) انتخاب کلمه ی کلیدی مناسب : هر محتوایی که قصد نوشتن آن را دارید، فقط باید بر روی یک کلمه کلیدی متمرکز باشد. از این لحاظ کلمه فقط را بهکاربردهایم که بهتر میتوانید مطلب را برای هدفی که در نظر دارید، بهینه نمایید. درواقع، این کلمه کلیدی است که موضوع اصلی محتوای شما را تعیین میکند.
6)انتخاب کلمه کلیدی ثانویه : کلمه کلیدی ثانویه، یعنی کلماتی که مرتبط با کلمه کلیدی اولیه هستند اما نویسنده نباید بر روی این نوع کلمات در متن خود تأکید کند، بلکه هدف آن فقط کمک به مخاطب و گوگل است تا بهتر بتواند موضوع اصلی را درک کنند و محتوای مناسب دیگر را پیدا کنند.
7) انتخاب تعداد کلمات در محتوا : تابهحال شده است که مقالهای را مطالعه کنید که کمتر از سیصد کلمه داشته باشد و بتواند اطلاعات مفیدی را به شما ارائه بدهد؟ برای اینکه ازنظر گوگل یک محتوای مبتنی بر سئو نوشته باشید، حداقل یک مقاله باید سیصد کاراکتر باشد تا هم ازنظر کاربران یک مقاله نوشته باشید و هم اینکه گوگل آن را بهحساب بیاورید. گوگل محتواهای خیلی کوتاه را حتی ایندکس هم نمیکند.
8) پاراگرافهای ابتدایی و انتهایی : درصد کلمات کلیدی در پاراگرافهای ابتدایی و انتهایی نسبت بهکل متن بهتر است که بیشتر باشد. در پاراگراف انتهایی که بخش نتیجهگیری است، به کار بردن کلمه کلیدی این مفهوم را به موتور جستجوگر گوگل میرساند که شما قصد نداشتهاید با به کار بردن آن در ابتدا، بهنوعی قوانین را دور بزنید بلکه واقعاً به تولید محتوای ناب پرداختهاید.
9) متاتگ توضیحات : امروزه این متاتگ، ارزشمندترین متاتگ گوگل است و گوگل خیلی به آن دقت میکند. این متاتگ قوانین دارد که باید حتماً آن را رعایت کنید مثلاً حداکثر طول کاراکتر آن 165 کاراکتر است و همچنین توصیه میکنیم که حتماً دو بار کلمه کلیدی اصلی را در آن به کار ببرید.
10) لینک دهی داخلی و خارجی : ارتباط داخلی بین صفحات، یکی از نکات مهمی است که در سئوسایت تأثیر بسزایی دارد. این ارتباط داخلی نهتنها میتواند کاربران را به صفحات مرتبط دیگر هدایت کند، بلکه ازنظر گوگل هم ارزشمند است
11) استفاده از عبارت و کلمات کلیدی در تگهای Alt و تایتل عکس : گوگل چندین حالت جستجو را برای کاربران خود ایجاد کرده است که یکی از این حالتها، جستجوی عکس است. جستجوی عکس در گوگل با استفاده از تگ Alt انجام میشود. پس خیلی مهم است که کلمات کلیدی اصلی آن صفحه را در این تگ به کار ببرید، زیرا هرچه رتبه سایت بالاتر باشد و کلمه کلیدی اصلی در آنها به کار گرفته شود.