لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

تگ کنونیکال و نوایندکس راهکاری برای مقابله با کنیبالیزیشن

بعد از وقوع کنیبالیزیشن چه راهکارهایی را باید استفاده کنیم؟

انجام بهینه سازی موتورهای جست و جو  به روش های صحیح میتواند یکی از عوامل موفقیت در بحث دیجیتال مارکتینگ باشد ولی عدم استفاده از تکنیک های مناسب در سئو و پیاده سازی به روش های غلط موجب بروز مشکلاتی مانند کنیبالیزیشن میشود که تاثیر بسیار منفی بر پیشرفت تجارت الکترونیکی شما داشته و وب سایت شما را از میدان رقابت حذف می کند.

تگ Canonical و تگ NOINDEX دو تکنیک بسیار کاربردی برای حل مشکل کنیبالیزیشن  هستند که قصد داریم در این مقاله به طور کامل به بیان آنها بپردازیم و نحوه استفاده از این روش ها را به صورت عملی آموزش دهیم.

تگ Canonical چیست و چه کاربردی دارد؟ 

همانطور که میدانید الگوریتم های گوگل به گونه ای طراحی شده اند که به شدت به Duplicate Content یا همان محتوای تکراری حساسیت نشان می دهند  و کسب نمره ی منفی و پنالتی شدن در گوگل را سایتی که Duplicate Content انجام داده تجربه خواهد کرد.

فرض کنید این مشکل در دو صفحه از وب سایت شما رخ داده باشد و یک محتوای یکسان و مشابه برای دو صفحه از وب سایت خود داشته باشید. نتیجه ی آن مشاهده آن دو صفحه در نتایج گوگل برای یک کلمه ی کلیدی خواهید بود که اصطلاحا به آن کنیبالیزیشن  یا هم نوع خواری صفحات گفته میشود که در مقالات قبلی به طور کامل در مورد آن توضیح داده شده است.

برای رفع این مشکل و جلوگیری از رقابت صفحات با یکدیگر باید از روش هایی استفاده کنیم که اولا برسئو کلی سایت تاثیر منفی نگذارد دوما از لحاظ علمی تائید شده باشد که تگ کنونیکال یک تکنیک بسیار کاربردی برای حل این مسئله می باشد.

تگ کنونیکال که با اصطلاح کنونیکال لینک (canonical link) نیز شناخته میشود در فرمت و قالب زبان HTML استفاده شده و به متخصصین سئو کمک میکند تا از وقوع Duplicate Content  و یا در وسعت بزرگتر کنیبالیزیشن  جلوگیری کنند.

وظیفه ربات های گوگل هنگام روبه رو شدن با URL هایی که محتوای یکسانی دارند انتخاب یکی از URL ها و ترجیح محتوای آن به دیگر محتواها می باشد و مجبور است یکی از آنها را به عنوان آدرس اصلی Index کند.

با استفاده از تگ کنونیکال میتوانیم بین چند صفحه یا مقاله که محتوای مشابهی دارند یکی را انتخاب کرده و به ربات های گوگل معرفی کنیم تا در نتایج فقط آن صفحه برای یک کلمه ی کلیدی خاص مشاهده شود.

روش اعمال تگ کنونیکال 

برای مثال لینک های زیر را در نظر بگیرید

http://LearningSeo/buyingSeoPackage//

http://LearningSeo/EveryThingAboutSeo//

بین این دو لینک صفحه اول مربوط به خرید پکیج سئو می باشد که هدف سایت بر فروش این پکیج متمرکز شده است و لینک دوم مربوط به مقاله ای در مورد معرفی سئو می باشد که هردو محتوایی شبیه به هم دارند و در کلمه ی کلیدی پکیج آموزش سئو، در نتایج گوگل دیده شده و با یکدیگر رقابت می کنند. 

در این حالت یک صفحه که ارزش بیشتری برای وب سایت شما دارد را باید انتخاب کنید. معیارهای شما میتوانند بازدید بیشتر صفحه ، ورودی گوگل یا بک لینک ها باشند.

با توجه به استراتژی وب سایت که فروش پکیج می باشد باید لینک اول http://LearningSeo/buyingSeoPackage// که کاربر را مستقیما به صفحه خرید پکیج هدایت میکند انتخاب شود یعنی کنونیکال ما این صفحه می باشد.

در این صورت لینک دوم http://LearningSeo/EveryThingAboutSeo که ارزش کمتری دارد باید به صفحه‌ای که به عنوان canonical برگزیده شده، هدایت شود. برای اینکار در تگ head مربوط به EveryThingAboutSeo سورس کد HTML زیر را اعمال میکنیم.

<link rel="canonical" href="http://LearningSeo/buyingSeoPackage/" />

با این سورس کد، صفحه دوم به صفحه اصلی هدایت شده و در کلمه ی کلیدی مورد نظر به گوگل معرفی میشود و عملیات مربوط به Indexing توسط ربات ها انجام میشود.

البته بحث ایندکس کردن صفحات توسط الگوریتم های شرکت گوگل صورت میگیرد و اینکه آیا حتما به کنونیکال اعمال شده توسط وب مستران توجه میکند یا نه ؟ در جواب باید گفت خیر و تگ کنونیکال تنها یک معرفی و پیشنهاد به خزندگان گوگل می باشد و تصمیم نهایی را ربات های هوشمند خواهند گرفت.

یکی دیگر از کاربردهای این تگ استفاده در وب سایت ها یا وبلاگ ها می باشد. برای مثال شما یک محتوا در یک وبلاگ برای وب سایت اصلی خود تولید کرده اید که در رتبه های اول گوگل نمایش داده میشود، برای اینکه بتوانید از قدرت و رتبه این محتوا برای نمایش وب سایت اصلی خودتان استفاده کنید میتوانید در کد HTML وبلاگ از تگ کنونیکال استفاده کرده و به سایت اصلی Redirect کنید.

تگ NOINDEX چیست و چه کاربردی دارد؟ 

یک متا تگ بسیار پر کاربرد که استفاده صحیح آن میتواند تاثیر مثبتی بر سئو سایت داشته باشد و میتوان مشکل کنیبالیزیشن  را با آن حل نمود. همانطورکه از نام این تگ پیداست به بحث ایندکسینگ صفحات توسط ربات های گوگل مربوط میشود و با استفاده از این تگ میتوان عدم ایندکس کردن یک صفحه را برای گوگل مشخص نمود.

معنی و مفهوم Index چیست ؟ شاید این سوال برای شما پیش بیاید که Index صفحات توسط گوگل چه معنایی دارد؟ در حقیقت ایندکس یک صفحه به معنای فهرست و پیدا شدن آن صفحه توسط گوگل می باشد و وقتی که یک مقاله یا یک صفحه از سایت شما ایندکس میشود یعنی ربات های گوگل آنرا پیدا کرده و معتبر میدانند و قابل خواندن می باشد.

تگ نوایندکس در قالب یک پیغام به کرولرهای گوگل ارسال شده و هشدار میدهد که این صفحه نباید ایندکس شود. بنابراین یک روش بسیار مناسبی برای حل مشکل کنیبالیزیشن می باشد و هنگامی که دو صفحه از سایت ما با یکدیگر در حالت رقابت هستند میتوانیم یکی را که ارزش محتوایی کمتری دارد در نظر گرفته و با تگ نوایندکس از Index شدن آن توسط گوگل جلوگیری کنیم. 

برای اعمال این روش کافی است در تگ head صفحه مربوطه سورس کد زیر را اعمال کنیم تا از ایندکس شدن آن جلوگیری شود:

<head>
<meta name=”robots” content=”noindex, follow”>
</head>

البته تگ های مشابهی مانند Nofollow,Disallow  نیز وجود دارند که اغلب با نوایندکس اشتباه گرفته میشوند ولی هر یک از آنها وظیفه خاصی داشته و عملیات خاصی انجام میدهند.

تگ Disallow : استفاده از این تگ در یک صفحه موجب عدم پیمایش و خزیدن صفحه توسط کرولرهای گوگل میشود و با نوایندکس متفاوت است.

تگ Nofollow : تگ نوفالو نشانه ای برای موتورهای جستجو هستند تا به آنها اعلام کنند که این لینک را دنبال نکنند. و به نوعی باعث میشود تا لینکهای داخلی صفحه یا صفحات سایت شما بررسی و دنبال نشوند.

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم