12 کار مهم که شما را تبدیل به یک تریدر حرفه ای میکند
- 1399/9/27
- 1491
- دیجیتال مارکتینگ
معامله گری پیشرفته به گذراندن وقت زیاد پشت مانیتور، استفاده از گران ترین نرم افزار ها یا گذاشتن پیچیده ترین اندیکاتورها روی چارت نیست.
معامله گر حرفهای، معاملهگری است که از لحاظ ذهنی بهترین نگرش را برای هر ترید داشته باشد. لازم به ذکر است که این کار را باید هر روز انجام دهد تا بتواند هر روز به بهترین نحو، معامله را مدیریت کند. به زودی متوجه میشوید که حرفه ای بودن در معامله گری یک بحث ذهنی است. در این مقاله با 12 اصل مهم تریدری آشنا خواهید شد.
12 اصل حرفه ای بودن که باید همیشه مد نظر داشت…
۱. حذف حواس پرتی های روزانه/ افکار پراکنده:
تریدر مبتدی:
هنگام خرید با تلگرام چت میکند، پست های اینستاگرام را چک میکند و به واتساپ خود سر میزند و همزمان به مانیتور نگاه میکند و منتظر یک موقعیت معاملاتی است. تریدر مبتدی به راحتی حواسش پرت میشود و موقعیتهای معاملاتی را از دست میدهد. خطرناکترین اتفاقی که در این موقعیت می افتد این است که در محاسبات ریسک خود به اشتباه میافتد و ریسک بیشتری را در معامله انجام میدهد. این را از روی تجربه میگویم. علاوه بر مشکلات اشاره شده، افرادی که تمرکز بر روی تریدری ندارند، یک روز آن را رها میکنند زیرا بعضی از این افراد جدیت کافی را ندارند و فقط وارد معامله گری شدند تا فقط آن را به عنوان یک تجربه جدید امتحان کنند.
تریدر حرفه ای:
یک معاملهگر حرفهای زمانی که معامله میکند هیچ کار دیگری انجام نمی دهد. تلفن همراه خود را سایلنت میکند و اگر در دفتر خانگی خود مشغول به کار است در اتاق را میبندد. تنها کار اضافه که ممکن است تریدر حرفه ای انجام دهد باز گذاشتن صفحه اخبار است آن هم فقط برای اینکه اگر خبری در بازار بود، سریع از آن مطلع شود. هر از چند گاهی برای رفع خستگی یک لیوان چای بنوشند.
۲. خیره نشدن الکی به چارت:
رفتار مبتدی:
تریدر های مبتدی فقط در پای چارت بدون هیچ هدفی زمان میگذرانند و در تایم فریم های مختلف سرک میکشند. آنها فکر میکنند که هرچه بیشتر به نمودار خیره شوند تریدر بهتری خواهند شد در حالی که این لزوما درست نیست. گاهی آنها بدون اینکه بدانند دنبال چه هستند فقط دکمه خرید و فروش را به امید اینکه خیلی زود پولدار شوند فشار میدهند!
رفتار حرفه ای:
تریدر حرفهای استراتژی معاملاتی تعریف شده و با جزئیات بالایی دارد و میداند که دقیقاً در بازار به دنبال چیست و بی هدف در تایم فریم های مختلف نمی رود. او منتظر میشود تا موقعیت معاملاتی درست شود و نه اینکه به زور بخواهد یک موقعیت معاملاتی درست کند. لزوما دنبال ترید کردن نیست و اگر در یک روز معاملاتی نتواند معامله پیدا کند، از پای صندلی خود بلند می شود و به کار دیگری می پردازد و یا دفتر تریدر خود را بررسی میکند تا به تجربه اش اضافه شود.
۳. جلوگیری از اعتماد به نفس کاذب بعد از چند ترید موفق پیاپی:
رفتار مبتدی:
تریدر مبتدی پس از موفقیت های پیاپی ریسک زیادی انجام میدهد زیرا با خود فکر میکند که روش معاملاتی اش فوقالعاده است و هیچ وقت امکان ضرر کردن برای او وجود ندارد در نتیجه بخش زیاد سرمایه خود را از دست میدهد.
رفتار حرفه ای:
معامله گر حرفهای میداند که این موقعیت هر از چند گاهی پیش میآید اما او به خود اجازه نمی دهد که ریسک زیادی از روی اعتماد به نفس کاذب انجام دهد در نتیجه به مدل محاسبات ریسک خود در هر معامله پایبند می ماند و قوانین معاملاتی خود را زیر پا نمیگذارد.
۴. از دست ندادن اعتماد به نفس بعد از ضرر پیاپی:
رفتار مبتدی:
پس از ضررهای پیاپی، معاملهگر مبتدی به تغییر دادن استراتژی معاملاتی خود تمایل پیدا میکند زیرا او درگیر احساسات منفی شده و فکر میکند که استراتژی معاملاتی او دیگر به کار نمی آید و بدرد نخور است. بعلاوه اینکه معمولا آنها در معاملات بعدی ریسک خود را افزایش میدهند تا ضررهای گذشته را یکجا جبران کنند. این کار معمولاً باعث میشود که هرچه دارند را خیلی سریع تر از دست بدهند.
رفتار حرفه ای:
پس از ضرر های متوالی، معاملهگر حرفهای دست و پای خود را گم نمیکنند و همچنان به استراتژی معاملاتی خود پایبند است و میداند که در درازمدت، اگر رفتار درستی از خود نشان دهد، سودمند خواهد بود بعلاوه اینکه او معاملاتی که منجر به ضرر شدند را به صورت تکی قضاوت نمیکند.
۵. شخصی تلقی نکردن ضرر ها:
رفتار مبتدی:
بعضی ازتریدر های مبتدی ضرر های خود را شخصی تلقی میکنند و اصلاً طاقت این را ندارند که معامله در ضرر فرو برود یا با ضرر بسته شود. در این موقع آنها تصمیمات هیجانی زیادی می گیرند مانند:
. دستکاری کردن و عقب بردن حد ضرر به امید برگشت قیمت!
. اضافه کردن به معامله ای که در ضرر است به منظور خارج شدن هرچه سریعتر به محض برگشت قیمت!
. حذف کلی حد ضرر به امید اینکه همه چیز به خوبی و خوشی تمام خواهد شد!
رفتار حرفه ای:
تریدر حرفهای همیشه دو اصل را مدنظر دارد:
۱. نتیجه نهایی به تنهایی مهم نیست بلکه تعداد بالای معاملات، در بلندمدت نتیجه بخش اند.
۲. وقتی قیمت حد ضرر را میزند، تریدر حرفهای ضرر انجام شده را قبول میکنند و دنبال تریدرهای بهتر در آینده است و خود را فضاوت منفی نمیکند.
۶. عجله نداشتن در پول درآوردن!
رفتار مبتدی:
بعضی تریدرهای مبتدی معتقدند که تریدری سریعترین راه ثروتمند شدن است. طبق آمار افرادی که اینگونه فکر میکنند خیلی زود حساب خود را از دست میدهند.
رفتار حرفه ای:
تریدر حرفهای به معامله گری به چشم یک شغل نگاه می کند نه به چشم قمار کردن و راه سریع برای ثروتمند شدن. آنها میدانند برای حرفه ای شدن باید روزها، ماهها و یا حتی سالها تلاش و تمرین کنند.
7. شکرگزاری
رفتار مبتدی:
رفتار خودخواهانه را بیشتر در تریدهای مبتدی می بینید. آنها افرادی هستند که فکر میکنند نبوغشان خیلی بالاست. همانطور هم که قبلا گفتم، این کار باعث اعتماد به نفس کاذب میشود. از تریدرهایی مانند گن یاد گرفتم که خدا بخش عظیمی از حرفه ما را تشکیل میدهد. گن، تریدری بسیار مذهبی بود که یکی از بزرگترین علل موفقیت خود را خدا خواند.
رفتار حرفه ای:
تریدرهای حرفهای همیشه برای شرایط زندگی و کاری خود بسیار سپاسگذار هستند. هم از خدا و هم از معلم های خود. این کار باعث میشود که نگرش موفقیت در تریدر تقویت شود در نتیجه عملکرد او نسبت به بقیه همکارانش بهتر خواهد شد. ثمربخش بودن شکر گذاری در منابع علمی سالهای سال است که ثابت شده است پس لطفاً منکر آن نشوید!
8. دوستان حرفه ای تر:
رفتار مبتدی:
بعضی از تریدرهای مبتدی افراد منزوی هستند که حتی در صنعت تریدری هیچ دوست و آشنایی ندارند. این افراد گاهی به مشکلاتی برمیخورند برای مثال آنها اطلاعی از تمام جوانب بازار کسب نخواهند کرد.دیده شده است که یک دوست تریدر، عملکرد یک تریدر مبتدی را به طرز شگفتانگیزی بالا برده است. تریدر مبتدی اگر منزوی باشد، از این موضوع محروم میشود چون باید از تجربه بقیه تریدرها درس گرفت.
رفتار حرفه ای:
تریدرهای حرفهای اغلب دوستانی دیگر و حرفهای در صنعت تریدری دارند که گاه با آنها مشورت میکنند و از آنها اطلاعاتی میگیرند که میتواند عملکرد معاملاتشان را بهتر کند. البته آنها تمام تصمیمات خود را بر اساس گفته دوستان خود نمیگیرند ولی داشتن رابطه هایی در بازار میتواند بسیار کمک کند مخصوصاً اگر دوستانتان از شما بهتر هستند.
9. تقسیم سبد معاملاتی:
رفتار مبتدی:
بعضی از تریدرهای مبتدی تمام پول خود را در یک بازار می گذارند و با توجه به تجربه کمی که دارند، این کار بسیار خطرناک است زیرا اگر تمام پول در یک بازار باشد امکان این وجود دارد که با دو یا چند ترید اشتباه، پول او به کلی از بین برود اما اگر در بازارهای مختلف سرمایه خود را تقسیم کند احتمال این موضوع کم میشود.
رفتار حرفه ای:
تریدر های حرفه تمام بازار را رصد میکنند و دو یا چند موقعیت حرفهای را معمولاً با هم می گیرند تا سبد معاملاتی آنها تقسیم شود. اگر یک بازار هم مخالف جهت آنها رفت آنها متضرر ضررهای بزرگ نمیشوند.
10. مشاهده مکرر معاملات قبلی:
رفتار مبتدی:
تریدر مبتدی به شکست های گذشته توجهی نمیکند و دنبال این است که خیلی سریع پولدار شود برای همین فقط دکمه خرید و فروش را میزند بدون اینکه به شکست های قبلی خود نگاهی بیاندازد. شاید اشتباهی را دارد دوباره تکرار می کند!
رفتار حرفه ای:
تریدر حرفهای تا مدتهای طولانی معاملات به سود رسیده و یا ضرر کرده خود را زیر نظر دارد تا بتواند از آنها چیزهایی یاد بگیرد. رفتار بازار تکراری است و این موضوع میتواند برای افرادی که دفتر تریدری دارند بسیار سودمند باشد.
11. برداشت نکردن پول تا جای ممکن:
رفتار مبتدی:
گاهی تریدرهای مبتدی بخش عظیمی از سود خود را برداشت میکنند و آن را صرف موارد بیمورد می کنند. این کار باعث می شود سرمایه آنها بسیار دیرتر رشد کند.
رفتار حرفه ای:
تریدرهای حرفه ای تا جای ممکن هزینهها را پایین می آورند تا بتوانند از اثر مرکب در سرمایهگذاری خود استفاده کنند. این کار باعث میشود که آنها به طور ناگهانی رشد عظیمی در سرمایه خود داشته باشند.
12. شلوغ نکردن نمودار:
رفتار مبتدی:
بعضی تریدرهای مبتدی تمایل دارند نمودار خود را شلوغ کنند. آنها همه جا خط روند میکشند و اندیکاتورهای مختلف را به روی نمودار بارگذاری می کنند. این کار باعث میشود که تمرکز آنها در هنگام ترید کم و کمتر شود.
رفتار حرفه ای:
تریدرهای حرفهای فقط به معیارهای فوق اساسی توجه میکنند و مواردی که از اهمیت کمتری برخوردار است را از نمودار خود حذف می کنند. گاها تریدرهای حرفه ای فقط با یک خط روند بازار را معامله میکند
پیشنهاد طلایی من به شما...
از نظر من اگر ادای یک تریدر حرفه ای را در بیاورید، در طول زمانی تریدر حرفه ای می شوید. رفتارهای یک تریدر حرفه ای را در خود تبدیل به عادت کنید. من به شما قول میدهم که یک روز تریدر حرفه ای خواهید شد به شرطی که هر روز تمرین کنید که مثل یک تریدر حرفه ای فکر کنید.از تجربه تلخ من عبرت بگیرید. عمل نکردن به نکات بالا باعث شد که من تمام سرمایه ام را از دست بدهم. امیدوارم که این اتفاق برای شما نیفتد.