این 10 نکته شما را عکاس بهتری میکند
- 1399/10/20
- 725
- مهارت های کسب و کار
چگونه عکاس حرفه ای شویم و عکس های جذاب بگیریم !
اندی وارهول:"بهترین چیز در مورد یک تصویر این است که هرگز تغییر نمی کند ، حتی وقتی افراد و چیزهای موجود در آن تغییر می کنند بنابراین ما این تصاویر را ثبت می کنیم زیرا پس از آن برای همیشه به عنوان یک خاطره میماند.
برای برخی از ما عکس های گرفته شده در iPhone یا سایر گوشی های هوشمند کافی است ، چون فقط ثبت لحظات زیبا برای ما مهم است. همین که بتوانیم تصاویر دوستان و خانواده یا تعطیلات خود را با گوشی هوشمند خود ثبت کنیم از عملکرد عکاسی مان راضی هستیم و دنبال کیفیت عکس ها و خلق آثار هنری و رمانتیک نیستیم پس لزوما کیفیت یک عامل مهم نیست. اما شاید در بین ما افرادی باشند که بیشتر از هر چیزی به عکاسی و خلق تصاویر شگفت انگیز اهمیت میدهند.
با این حال اگر شما یکی از معدود افرادی هستید که تصمیم گرفته اید کارهای بیشتری با عکاسی انجام دهید، اولین گام ها شامل مطالعه ترکیب بندی و کمی آزمایش است. در اینجا 10 نکته ساده و در عین حال قدرتمند آورده شده است تا شما بتوانید عکاس حرفه ای بشوید و عکس های جذاب بگیرید!
1. نگران تهیه وسایل گران قیمت نباشید. ابتدا بروی یادگیری تمرکز کنید.
شما باید متد عکاسان معروف را مطالعه کنید و تکنیک های مختلفی را که عکاسان حرفه ای درباره آنها صحبت کرده اند را برای خود آزمایش کنید. مثلا یکی از کلیدهای ادغام بهتر، جلوگیری از قرار دادن کانون اصلی عکس در مرکز است.
در اکثر دوربین های دیجیتال و آیفون ، 2 خط افقی موازی و 2 خط موازی عمودی وجود دارد. آنها تصویر را به 9 بخش تقسیم می کنند.
وقتی دوربین خود را روی تصویر اصلی فوکوس می کنید ، آن را در مرکز قرار ندهید. آن را به یکی از بخشهای دیگر منتقل کنید. این تکنیک ساده به شما امکان می دهد عکس های جذابتری بگیرید.
2. در ساعات طلایی عکس بگیرید
عکاسان حرفه ای میگویند که بسیاری از بهترین تصاویر آنها از صحنه های مختلف مانند شهرها، روستاها، سواحل و بیابان ها اندکی پس از طلوع آفتاب و درست قبل از غروب خورشید گرفته شده است.
نور، کلید اصلی این روش است. در این مواقع ، جریانهای نور تصاویر شگفت انگیزی را برای ساختمانهای نیم ساخته، مزارع، درختان، رودخانه ها و کوهها انجام می دهند. میتوانید جریان های نور را با رنگ شگفت انگیز آسمان در پس زمینه بگیرید تا تصاویر چشمگیر حتی با ترکیب ساده بگیرید.
3. چیزهای زشتی که عکستان را زیبا میکنند…
دایان آربوس ، که زندگی اش به طرز غم انگیزی کوتاه بود، توانست به یک هنرمند برتر عکاسی تبدیل شود. گرچه بیشتر درآمدش از طریق عکسبرداری برای مجلات بود، اما او برای رضایت شخصی خود، از ابعاد "زشت" زندگی عکسبرداری میکرد.
ایده دایان را امتحان کنید مثلا از یک لیوان پلاستیکی کثیف، دود، آشغال و دیوار های کثیف عکس بگیرید. اگر یاد بگیرید چگونه حتی چیزهای زشت را زیبا جلوه دهید این هنر عکاس حرفه ای است.
4. خود را محدود کنید!!!
هنگامی که انتخاب های خود را محدود کنید، توانایی خود را در ایجاد تنوع زیاد محدود می کنید. فرض کنید دوربین و تمام لنزهای خود را در خانه گذاشته اید و فقط از آیفون خود استفاده میکنید.
این امر شما را مجبور می کند که نسبت به ترکیب و زاویه خود بسیار دقیق تر باشید. فرض کنید فقط یک هفته سوژه عکاسیتان ساختمان های خراب باشد. چه میشود؟ اینکار باعث میشود که خلاقیتتان در همان سوژه خیلی بالا برود. وقتی همش از سوژهای مختلف عکس میگیرید، فرصت ایده های بیشتر از بین میرود.
این نوع محدودیت ها شما را مجبور می کند تا به دنبال عکسهای بی نظیر بگردید و این مهارتی است که در صورت محدود نبودن سوژه، به وجود نخواهد آمد.
5. در کلاس های هنری شرکت کنید
چه نقاشی با آبرنگ یا رنگ روغن را یاد بگیرید مهم نیست. تنها چیزی که مهم است این است که شما باید پرسپکتیو، پاردوکس و سایه ها را یاد بگیرید تا بتوانید تصاویر را راحتتر خلق کنید. برای اینکه عکاس حرفه ای شوید باید تمام توانایی خود را به کار بگیرید و خود را در آموختن محدود نکنید. رشته های هنری به هم وابسته اند و یا مکمل یکدیگر هستند.
از طریق چنین کلاسی، شما اهمیت ترکیب عناصر هنری را درک خواهید کرد و این امر به عکاسی شما نیز منتقل می شود. تکنیک شما می تواند عالی باشد ، اما این ترکیب است که باعث می شود برخی از تصاویر جذاب شوند.
6. از یک دوربین فیلم معمولی استفاده کنید
وقتی به یک فیلم با تعداد مشخصی عکس محدود شوید، یاد می گیرید که بسیار در انتخاب های خود دقیقتر باشید. برای مطالعه دقیقتر موضوعات خود وقت خواهید گذاشت و از فواصل و زاویه هایی که برای شما منطقی است عکس میگیرید. محدودیت در تعداد عکس ها، باعث میشود که شما عکس های بیهوده نگیرید و بیشتر برای سوژه های خود وقت بگذارید تا عکس های جذاب بگیرید.
7. کار سایر عکاسان را مطالعه کنید
خود را به یک روش عکاسی محدود نکنید در عوض وقت خود را با عکاسان مختلف بگذرانید. عکاسانی که روششان عکاسی سیاه و سفید، زندگی شهری یا صحنه های شبانگاهی، صحنه های جنگ و یا حتی تصاویر ساده اما حرفه ایست. وقتی روش های مختلف را یاد داشته باشید میتوانید ترکیب های زیبایی خلق کنید.
می توانید از همه آنها درس بگیرید. عکس معروف سیاه و سفید از کودک کوچک ویتنامی را مطالعه کنید و آن را با یک عکس رنگی از زنی که برای اولین بار نوزاد خود را در آغوش گرفته مقایسه کنید. پیام های این دو عکس چیست؟ از چه تکنیکی استفاده می شود؟ چه عاملی باعث جذابیت هر دو آنها شده است؟
پاسخ این سوالات در دست شماست! فقط کافیست با روش های مختلف آشنا باشید تا عکس های جذاب را در کارنامه هنری خود بگنجانید
8- خود را در زوایای مختلف قرار دهید
از همه چیز به طور یکسان عکس نگیرید. به پهلو خم شوید ، روی یک چهارپایه قرار بگیرید و یا روی زمین دراز بکشید. اینها تکنیک های عالی در هنگام عکس گرفتن از افراد یا حیوانات خانگی از زوایای مختلف هستند. اگر بی حوصله هستید به دنبال عکاسی نروید .دنیای عکاسی دنیایی پر از جنب و جوش است باید زاویه های دید متفاوتی را امتحان کنید و بهترین را انتخاب کنید، نباید در این حرفه زود خسته شوید. بعد از تمرین و کسب تجربه میتوانید با دیدن یک سوژه خیلی زود تشخیص دهید که از کدام زاویه میتوانید عکس جذاب و بهتری بگیرید.
مثلا یک درخت کریسمس ، که از کف به بالا عکسبرداری شده ، بسیار شگفت انگیزتر از یک عکس مستقیم به نظر می رسد!
اگر گربه دارید و آن گربه روی کاناپه شما است ، مستقیم از آن عکس نگیرید در عوض دوربین را پایین بیاورید و از پایین عکس بگیرید.
9. تکنیک های جدید را امتحان کنید
شما احتمالاً صدها عکس را دیده اید که که پس زمینه تار دارند. به این سبک بوکه (bokeh) میگویند. وقتی عکاس بخواهد روی یک تصویر تمرکز کند، پس زمینه را تار میکند.
اگر مثلاً در حال عکس برداری از یک عروس و داماد در محیط باز به همراه یک درخت هستید، می خواهید روی آنها و درخت فوکوس کنید. بقیه منظره باید تار شود. از طرف دیگر ، اگر می خواهید برج ایفل را از دور بگیرید ، می خواهید پیش زمینه را محو کنید ، به طوری که سوژه شما به نقطه کانونی تبدیل شود. پس در کل باید سوژه تان را بشناسید و خیلی نرم بقیه سوژه ها را که از الویت کمتری برخوردارند، تار کنید.
نکته: لطفا در تار کردن زیاده روی نکنید!
10. سریع عکسهایی را که بدرد نخور هستند را حذف نکنید!
ممکن است هنگام تمرین، عکس هایی گرفته باشید که واقعاً فکر می کنید خوب نیستند و باید حذف شوند، دست نگه دارید شاید این عکس ها بتوانند در آینده پیشرفت روزانه ،ماهیانه و سالیانه شما را نشان دهند. دیدن این عکس ها شما را از این همه پیشرفت شگفت زده می کند . پس پیشنهاد میدهم که آنها را زود دور نریزید حتی اگر پیشرفتی هم نکرده باشید میتوانید اشکالات خود را برطرف کنید و اگر در زمینه ای از عکاسی مشکل داشته باشید در صدد رفع آن باشید. پس روند آموزشی خود را بررسی و ارزیابی کنید تا در عکاسی درجا نزنید!
در پایان
عکاسی رشته محدودی نیست که برای حرفه ای شدن در آن، همین 10 نکته کافی باشد. اما به نظر شما بهترین نکته کدام بود؟ آیا میتوانید نکات تازه تری پیدا کنید؟
شما با آموزش عکاسی حرفه ای از مقدماتی تا پیشرفته می توانید عکاسی را حرفه ای شروع کنید و از کار خود لذت ببرید.