عکاسی را حرفه ای شروع کن
- 1399/10/13
- 776
- سایر مقاله ها
چگونه یک عکاس حرفه ای شویم!
عکاسی در دنیای دیجیتال بیشترین رشد را داشته است. امروزه خیلی ها با کمک ابزار های گران قیمت به یک عکاس تبدیل شده اند. با وجود ابزار گران قیمت تقاضا برای عکاسی حرفهای کاهش نیافته است. اگر واقعاً مشتاق هستید و می خواهید عکاسی را شروع کنید و به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید، این مقاله به شما کمک زیادی میکند.
شایان ذکر است که این رشته بزرگ، مهیج و پیچیده است و نیازمند توانایی و مهارت. بدون کسب این دو ویژگی حرفه ای شدن در آن غیر ممکن است.شروع کار عکاسی در ابتدا می تواند سخت باشد. فرد باید ویژگی هایی مانند ابتکار ذهنی، دیدی خلاق و اشتیاق بالا داشته باشد و از همه مهم تر باید با انواع عکاسی و قسمت های تخصصی عکاسی آشنا باشد. دنیای عکاسی پر از شگفتی است و افراد زیادی را به خود جذب کرده اما اگر می خواهید از رقبای خود عقب نیفتید علاوه بر توانایی ها و مهارت کافی در عکاسی، یادگیری نرم افزارهای ویرایش عکس و تصاویر نیز یک ضرورت است. قبل از هر چیز، شما باید در مورد چگونگی دستکاری اشیا، چیدمان اشیا، کنترل نور و محیط اطراف بیاموزید تا تاثیر ایده آل داشته باشید.
در رشته عکاسی شما آنچه را دوست دارید،کشف خواهید کرد و در ازای نشان دادن خلاقیت و توانایی خود پولی را دریافت می کنید. شما از مهارت ها و استعدادهای خود به روشی استفاده می کنید که اکثر مردم به راحتی آن را می بینند و شما را تشویق می کنند بهترین وجه تمایز این حرفه همین است. ابتدا باید به این رشته تمایل داشته باشید و سپس به دنبال کسب مهارت ها بروید.راه طولانی و سختی در پیش دارید اما به حرفه ای شدنتان می ارزد! اگر کارتان را حرفه ای انجام دهید درآمدتان بیش از چیزی که تصور میکنید خواهد بود. پس بهتر است برای شروع، با انواع عکاسی آشنا شوید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید که در کدام شاخه می خواهید فعالیت خود را آغاز کنید. سپس با یادگیری نرم افزارهای ویرایش عکس و تصاویر و ایجاد ایده های ناب و تازه به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید.
انواع عکاسی در حرفه عکاسی:
1. عکاسی عروسی
با تبدیل شدن به یک عکاس عروسی این امکان را خواهید داشت که در کارهای مختلف خانوادگی، عروسی و مهمانی ها و... عکاسی کنید. این یک منطقه همیشه سبز عکاسی است، جایی که تقاضا برای عکاسان هرگز کاهش نمی یابد. موفقیت در عکاسی عروسی به کارهای شما بستگی دارد. اگر می خواهید شروع کنید پیشنهاد می کنم که در روز عروسی از مکان هایی که قرار است در آن عکس بگیرید بازدید کنید.
این کار به شما ایده میدهد که چطور نور پردازی را انجام دهید. حتی می توانید قبل از اینکه رویداد رسمی شروع شود عکس های تستی بگیرید.
در ضمن جزئیات را هنگام عکاسی فراموش نکنید مانند حلقه های دست، لباس ها، کفش، گل و میز. سعی کنید بهترین کار را به مشتریان خود ارائه دهید آنها مشتری دائم شما خواهند شد و از همه مهم تر خوش قول باشید. برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای در این زمینه باید بروز باشید و تقلید نکنید. ایده های جدید بگیرید و ایده های خود را با شخصیت و سلیقه عروس و داماد تطبیق دهید.
2. عکاسی فشن
یک عکاس فشن در درجه اول در یک دنیای پر زرق و برق است. یعنی شما برای مدل ها، طراحی ها و خانه های مدرن نمایندگان مد عکاسی می کنید. جدا از این شما همچنین می توانید نمونه کارهایی از مدل ها را بسازید. در این مدل عکاسی نورپردازی می تواند تصویر شما را زیبا کند اما این به این معنی نیست که شما باید هزینه زیادی صرف تجهیزات حرفه ای روشنی بکنید. یک اشتباه رایج که مبتدیان انجام می دهند این است که در تلاش برای ایجاد طرح های روشنایی بسیار پیچیده هستند. یک پیشنهاد برای شما دارم، زیاد درگیر جزییات، حداقل در اوایل کار نشوید. در عکاسی فشن در درجه اول باید بروز باشید و با مهارت. توانایی و خلاقیت در این زمینه بسیار مهم است.
3. عکاس صنعتی
وظیفه عکاس صنعتی این است که از بخش های مختلف شرکت ها و محصولات مختلف، ماشین آلات و… عکاسی کند. شما عمدتا مواد تبلیغاتی شرکت را تهیه می کنید. در این مدل عکاسی، عکس های با کیفیت از محصولات یکی از مهمترین عناصر می باشد که به تجارب شما بستگی دارد. هر چه قدر حرفه ای تر باشید عملکرد بهتری خواهید داشت. مهم نیست محصول پیچیده و بزرگ باشد یا کوچک و ساده. شما باید تلاش کنید که عکس هایتان نظر مشتریان را جلب کند. باید خود را جای مشتری بگذارید و ببینید چه عکسی شما را به سمت محصول سوق میدهد. همیشه یادتان باشد که عکس شما قرار است در فروشگاه های مختلف آنلاین، نمایشگاه های تجاری، بروشور و کاتالوگ ها به نمایش گذاشته شود. به همین منظور داشتن مهارت در عکاسی به ویژه در استفاده از نرم افزارهای ویرایش عکس ها و تصاویر نیز بسیار توصیه می شود. برای فعالیت در عکاسی صنعتی چاره ای جز حرفه ای شدن ندارید!
4. عکاس دنیای وحش
یک عکاس حیات وحش تصاویر از حیوانات،درختان،گیاهان و طبیعت را در دوربین ثبت می کند. برای این منظور باید در فضای باز و منطقه ای پر از هیجان عکس بگیرید. تقاضا برای عکاسان حیات وحش در مجلات و فیلم های مختلف نسبتاً زیاد است. در این مدل عکاسی، نقش نور بسیار حیاتی است. همچنین باید بدانید که نور باید متناسب با فصلی که در آن قرار دارید باشد اما این که چگونه بفهمیم چه نوری خوب است یا بد باید بگویم که پس از اینکه هزاران عکس گرفتید، متوجه می شوید که چه نوری برای چه محیطی مناسب است و نمی توان در قالب تئوری این موضوع را آموزش داد. عکاسی دنیای وحش به تجربه و انگیزه بیشتر از مهارت نیاز دارد .اما چیزی که می توان به آن اشاره کرد این است که بهترین ساعت برای عکاسی دنیای وحش، صبح قبل از طلوع آفتاب می باشد پس اگر می خواهید عکاسی را در دنیا وحش شروع کنید و به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید، باید سحر خیز باشید!
5. عکس مجله و روزنامه
یکی دیگر از انواع عکاسی مربوط به تولید محتوای خبر میشود که عکاس معمولاً به طور خود جوش باید دنبال مورد باشد. این مدل عکاسی برای افرادی که تازه شروع می کنند، بسیار مناسب است. مجلات همه جا هستند. ما آنها را در فروشگاه های مواد غذایی و حتی تلفن های همراه می بینیم. عکاسی برای مجلات میتواند خیلی طاقت فرسا باشد اما باید از کجا شروع کرد؟ اولین قدم تعیین ژانر ژورنالی که برای آن کار می کنید است. سبکتان باید متناسب با ژانر باشد. مثلا نمونه کار های عکاسی پر از تصاویر از مکان های تعطیلات می تواند با مجله مسافرتی مطابقت داشته باشد. خوبی این نوع عکاسی این است که شما موضوعاتی بیشماری برای عکس دارید مانند ورزش، مد، سرگرمی و...
مراحل آغازین برای شروع کار کدامند؟
۱.از خودتون سوال بپرسین...
اگر بتوانید با نکات ناخوشایند عکاسی و ناملایمات آن کنار بیاید عکاسی می تواند انتخاب بسیار خارق العاده ای باشد. عکاسی مانند راه اندازی هر شغل دیگریست . لیستی از سوال های خود را بنویسید و سعی کنید که با دقت بسیار بالا آنها را جواب دهید.
نمونه ای از سوالات برتر:
. آیا واقعاً علاقه دارم یا به خاطر پول این شغل را شروع می کنم؟
. آیا به اندازه کافی برای موفق شدن صبر دارم یا موفقیت را سریع می خواهم؟
. آیا حاضرم روزی سه ساعت برای این حرفه صرف می کنم تا به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوم؟
۲.از جای درست شروع به یادگیری کنید
عکاسی، حرفه ای است که در آن آموزش های ساختاری مانند دانشگاه ضروری نمی باشد. شما می توانید بدون عضویت در نهاد های آموزشی، خود به خود مهارت و خلاقیت خود را تقویت کنید اما اگر آموزش آکادمیک ببینیند، می توانید سریعتر و حرفه ای تر رشد کنید. البته آموزشی معنی پیدا می کند که با عمل همراه باشد.
می پرسید اگر به دانشگاه علاقه ندارم، بهترین منبع آموزشی چیست؟
خیلی ساده باید بگویم یوتیوب! می توانید ایده بگیرید، تمرین کنید و در انتها به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید
۳.همین الان عکس بگیر
عکاسی به درک و تجربه زیادی نیاز دارد پس باید به شما بگویم که اگر می خواهید سریع پرواز کنید، روزی 1 تن عکس بگیرید!!! همین الان شروع به گرفتن عکس با اولین دوربینی که به دستتان میرسد بکنید سپس به سراغ و تجهیزات حرفه ای بروید تا جایی که می توانید از مورد های مختلف عکس بگیرید. سعی کنید عکس ها را جذاب و جذابتر کنید و نورپردازی های مختلف رو امتحان کنید. به یاد داشته باشید که این تجهیزات شما نیست که شما را عکاس حرفه ای می کند بلکه تجربه تان است پس حسابی عکس بگیرید.
۴.اگر توانستید شاگرد یک عکاس حرفه ای شوید
اگر میخواهید خیلی سریعتر پیشرفت کنید، یک عکاس حرفه ای را پیدا کرده و با آن همکاری کنید. برای به دست آوردن تجربه بهترین کار این است که در یک مرکز عکاسی و آتلیه شروع به کار کنید تا زیر نظر استاد عملکردتان سنجیده شود. کارآموزی و کسب تجربه بهترین کار برای یادگیری است!
۵.در ورکشاپ های مختلف شرکت کنید
به نمایشگاه ها و کارگاه های عکاسی بروید. در این رویداد ها با تعداد زیادی عکاس ملاقات می کنید و می توانید چیزهای زیادی از آنها بیاموزید. گروه های مختلف عکاسی آنلاین وجود دارد که می توانید به آن ها بپیوندید. این چند مورد به شما کمک می کند تا در عمق کار قرار بگیرید و همچنین با جدیدترین انواع عکاسی و سبک های آن آشنا شوید.
۶.حضور آنلاین خود را نشان دهید
برای انجام این کار بهترین کار ایجاد یک وب سایت شخصی است. وبسایت نمونه کارها، بهترین منبع است که می توانید از طریق آن کارهای خود را به کل دنیا نشان دهید. بهترین قسمت این است که شما می توانید مردم را در سراسر جهان هدف قرار دهید بنابراین شانستان برای تبدیل شدن به یک ستاره بیشتر می شود.
۷.عکس های خود را بفروشید
پس از پایان کار با وب سایت نمونه کارها، حال زمان آن رسیده است که در بازاریابی سرمایهگذاری کرده و عکس های خود را بفروشید. امروزه با کمک اینترنت بسیار راحت می توانید خود را به دنیا معرفی کنید. شما می توانید در شبکه های اجتماعی به گروه های عکاسی های مختلف بپیوندید و کارهای خود را در آنجا به اشتراک بگذارید و در مورد خدماتی که ارائه می دهید با مردم مکاتبه کنید و می توانید در شبکه های اجتماعی و انجمن های آنلاین فعال باشید تا با همکارانتان یک شبکه از عکاسان حرفه ای بسازید. همچنین می توانید در مسابقات عکاسی سمینارها و نمایشگاه ها شرکت کنید و تجربه خودتان را در قالب دوره های آموزشی بفروشید.
در پایان
اگر دوست ندارید به دانشگاه بروید یا زمان کافی برای شرکت در کلاس های دانشگاه را ندارید می توانید از کلاس های آنلاین و یا کارگاه های آموزشی کوتاه مدت استفاده کنید. به یاد داشته باشید درست است عکاسی به توانایی ،خلاقیت و ذوق و قریحه شما بستگی دارد اما کسب مهارت و تجربه است که شما را در بازار رقابتی امروز سر پا نگه می دارد. بنابراین آموزش عکاسی می تواند به شما کمک زیادی کند. علاوه بر آموزش عکاسی استفاده ازاپلیکیشن های مختلف و نرم افزارهای ویرایش عکس و تصاویر نیز می تواند در ادامه مسیر، موفقیت شما را ضمانت کند. به طور مثال بهترین اپ های ویرایش عکس می تواند در عکاسی با موبایل به شما در ویرایش عکس ها و تصاویر کمک فراوانی کند. نرم افزارهای جدید و حرفه ای از جمله نرم افزار پیکس آرت، Inshot و یا GIMP توانسته در ویرایش عکس ها و تصاویر از اتلاف وقت و سردرگمی عکاسان جلوگیری کند و عکاسی را به یک حرفه پولساز و جذاب تبدیل کند.